NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Ne žalostite se! Jer radost Gospodnja vaša je jakost!"

Neh 8,10

Premijera komedije "Ona dolazi"

Nakon dugog pripremanja te pregršt uloženog truda, 12. svibnja, izveli smo premijeru komedije pod nazivom "Ona dolazi" čiju režiju i scenarij potpisuje naš predsjednik Miroslav Ristanović.

Održana Nacionalna izborna skupština Frame i Nacionalni kapitul OFS-a BiH

Od 17. do 19. svibnja 2019. godine u Kući mira u Rami na Šćitu paralelno je održana Nacionalna izborna skupština Franjevačke mladeži BiH i Nacionalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda BiH.

Primanja i obećanja Frame Vareš

"U nedjelju, 12.svibnja 2019. godine u župnoj crkvi sv. Mihovila održan je Obred primanja i obećanja pod sloganom "Tvoja Riječ je svjetiljka nozi mojoj."U Framu Vareš su primljena 4 framaša,a…

Primanja i obećanja Frame Kreševo

Još jednom radosni u vjeri framaši Frame Kreševo odazvali su se svome pozivu izričući njihovo najbitnije: „Evo me!“ Uz Framu Kreševo svoje „Evo me“ izrekli su i framaši Frame Sarajevo…

Draga Majko moja

Djeca župe svete Ane u Domaljevcu pod geslom "Draga Majko moja“ svojim su majkama u nedjelju, 12. svibnja tijekom dječje mise, priredili posebno lijepo iznenađenje.

Primanja i obećanja Frame Sarajevo

U subotu, 11. svibnja 2019., u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu održan je obred primanja i obećanja u Franjevačku mladež za mlade iz Kreševa, Sarajeva i Lepenice. Obred…
NOVOSTI
20. Svibanj 2019.

Premijera komedije "Ona dolazi"

Nakon dugog pripremanja te pregršt uloženog truda, 12. svibnja, izveli smo premijeru komedije…
20. Svibanj 2019.

Održana Nacionalna izborna skupština Frame…

Od 17. do 19. svibnja 2019. godine u Kući mira u Rami na…
15. Svibanj 2019.

Primanja i obećanja Frame Vareš

"U nedjelju, 12.svibnja 2019. godine u župnoj crkvi sv. Mihovila održan je Obred…
15. Svibanj 2019.

Primanja i obećanja Frame Kreševo

Još jednom radosni u vjeri framaši Frame Kreševo odazvali su se svome pozivu…

Draga Majko moja

by Administrator_1

14. Svibanj 2019.

Draga Majko moja

Djeca župe svete Ane u Domaljevcu pod geslom "Draga Majko moja“ svojim su…
14. Svibanj 2019.

Primanja i obećanja Frame Sarajevo

U subotu, 11. svibnja 2019., u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu…

 

Povratak u uobičajenu svakodnevicu ili iz nje nismo niti izlazili; nastavljamo dalje i krećemo ispočetka. U svakom slučaju čekaju stare i nove obveze, odgovornosti, dužnosti i prava. U nama i oko nas radosti, sreće, tuge i boli, nove i stare, iste i drugačije, jedinstvene i neponovljive kao svaki dan života i kao svaki čovjek. Vrijeme darivano kao blagoslov i susret s Bogom, samim sobom i bratom čovjekom, svim stvorenjima Gospodnjim. Gospodine, daj nam hrabrosti upoznati sebe i povjerenje vjerovati Tebi.

Sretan sam sa sretnima i tužan s tužnima. Sreća ima tisuću i jednu priču i osmijeh, i još više: sjaj sunca u očima i toplinu u srcu, a tuga blagoslov priče olakšanja koje dariva mir i nadu u nježnom zagrljaju prijateljstva i ljubavi koje darivaju smisao života i postojanja. Bože! Hvala Ti što su Tvoji planovi, želje i misli mnogo bolji od mojih i naših planova, snova, želja, misli… i molitvi. Jer, da si nas slušao i slušaš Gospode?! Hvala Ti što ne čuješ buku i mrmljanje našeg srca i naših usana. Usmjeri nam misli i korake prema svojoj volji. Želim biti na spas drugima i sebi. Marijo, Majko milostiva! Moli za nas!

Franjini životopisci kažu da je htio biti vitez, sanjao je slavu, čast, uspjeh, karijeru… ljubav; tražio je svoj put Bogu. Bijaše mlad, veseo i tužan, ali ne umišljen i ohol, niti sam sebi dovoljan, traži bliskost i blizinu Stvoritelja i svih stvorenja Njegovih. U traženju i poljupcu se nalaze Isus i Franjo, dodir Ljubavi. Gospodine! Što hoćeš da učinim! Popravi moju crkvu, živi Evanđelje! Gospodin manjem bratu Franji dariva braću. Počinje revolucija Ljubavi, sve ostalo je povijest. Franjevački red, karizma i duhovnost je življena budućnost, djelotvorna vjera, nada i ljubav ovdje i sada, uvijek i svuda, i prema svima, radosno življenje Radosne vijesti. Možemo li zamisliti što i kako bi bilo da Franjo nema povjerenje u Boga? U danima sunca i kiše Franjo slijedi Put, Istinu i Život, i u suhoći duše i tmini srca se hrani i napaja Riječi Gospodnjom na Izvoru vode žive. Njegov je život predanje i uzdignuće Križa u potpunom sjedinjenju s Raspetim Kristom u svetim Ranama. Franjo Gospodinu i Gospodin Franji dariva najbolji dio sebe: Ljubav! Franjo! Daj nam ljubiti Ljubav koja nije ljubljena!

Smiruje me i ispunjava molitva i rad koji su Božji blagoslov i dar koji želim svima. Sve dublje proživljavam molitvu Oče naša. Sve češće i duže zastajem i razmišljam kod riječi: oprosti nam duge naše kao što i mi opraštamo dužnicima našim. Oče nebeski! Hvala Ti što nam opraštaš, velikodušan si i pun smilovanja prema svima. Samo Te molim: ne mjeri nam našom, ljudskom mjerom koja je ograničena i kriva. Gospodaru! Budi milostiv slugama svojim. Bože! Mnogima dugujem osmijeh, lijepu riječ, dobro djelo… i mnogo više i teže. Što  tek dugujem Tebi koji mi darivaš život? Zaboravljaš moje prijestupe radujući se svakom mojem dolasku kući nježno mi govoreći: dobro mi došao, ljubljeni sine! Dobri Bože! Daj da Te ljubim svim bićem svojim i bližnjega kao samog sebe. Želim i molim oprost, kajanje i zaborav. Želim i hoću živjeti u miru; Tebi, Oče i Majko, darivati najbolji dio sebe: ljubav i zahvalnost. Franjo! Uči me živjeti s drugima i za druge, svjedočiti Evanđelje!

Vraćamo se, odlazimo ili ostajemo gdje jesmo ili želimo biti. U svakidašnjem životu koji je lijep i težak, radostan i bolan, traži odricanje i žrtvu pružajući mogućnost izbora za dobro koje ispunjava mir, darivajmo jedni drugima najbolji dio sebe, najbolji dio nas. Tada je kako na nebu tako i na zemlji! 

 

Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Svibanj 2019
N P U S Č P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17