Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Screenshot 20220408 082623 Facebook

 

VII. Nacionalna duhovna obnova Frame BiH
„Obnavljajte se duhom svoje pameti i stvorite novog čovjeka“ (Ef 4, 23-24)

Draga braćo i sestre!
Radosno vas pozivamo na VII. Nacionalnu duhovnu obnovu Frame BiH koja će se održati u Međugorju (dvorac kod Nancy i Patricka) od 13. svibnja do 15. svibnja 2022. godine. Nacionalno vijeće Frame BiH je ove godine, sukladno preporukama i smjernicama s posljednje Skupštine Frame BiH, nastavlja s organiziranjem nacionalne duhovne obnove. Provođenje par dana na duhovnoj obnovi u tišini pomoći će nam bolje sagledati važne stvari u životu. Što je najznačajnije, daleko od buke i prezaposlenosti života, to će nam omogućiti da prepoznamo Božju ruku u svom životu. Podsjećanje samih sebe na radosti i dobrobiti primanja sakramenata i poticanja duhovne discipline.


Prijave i dolazak su predviđene u petak, 13. svibnja do 17.00 sati u dvorcu, a završetak programa je u nedjelju u 13.00 sati, poslije ručka. Na duhovnu obnovu Franjevačke mladeži u BiH mogu doći po dva člana iz svakog mjesnog bratstva, a participacija iznosi 20 KM po osobi te svi trebaju ponijeti svoju posteljinu i ručnike. Preporučamo svim sudionicima da ponesu sa sobom Novi zavjet, te toplu i adekvatnu odjeću i obuću zbog odlaska na Podbrdo.


Geslo „Obnavljajte se duhom svoje pameti i stvorite novog čovjeka“ (Efežanima 4, 23-24) kroz ova tri dana duhovne obnove simbolično će nas odvojiti od društvenih i svih drugih „mreža“ koje nas vežu za svijet i potaknuti da pođemo prema Njemu. Nadamo se da ćete prepoznati potrebu zajedničke duhovne obnove u cilju upoznavanja i zbližavanja framaša na ovakav jedinstven način.


Prijave framaša možete poslati do 08. svibnja 2022. na e-mail adrese područnih
bratstava (Frama Hercegovina - sredisnjica.frama@gmail.com; Frama Bosne Srebrene – frama.fsr.bs@gmail.com).


„Uđite na duhovnu obnovu u tišini umorni, uma zamagljena od ludosti života, a iziđite osvježeni i obnovljeni, živi u Duhu i ljubavi Božjoj“.

Do skorog susreta pozdravljamo vas franjevačkim pozdravom:
Mir i dobro!

 

Anđela Marić, nacionalna predsjednica Frame BiH

Fra Davor Petrović, nacionalni duhovni asistent Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo