Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

PROJEKTI

XII. SPORSTKI SUSRET FRAME BOSNE SREBRENE

U subotu 24. rujna 2016. godine u Busovači održan je XII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene pod geslom “Budite pravi Kristovi igrači! Igrajte u njegovoj ekipi.”. 
Na susretu je sudjelovalo preko 650 framaša iz 24 župe te sjemeništarici iz Franjevačkog sjemeništa u Visokom.
 
Susret je započeo okupljanjem ispred župne crkve u Busovači, a nastavio Svetom misom koju je predvodio fra Ivica Radić. Misno slavlje pjesmom je uveličao bend Frame Brestovsko.
 
Nakon mise uslijedio je ručak za sve framaše, a za predsjednike i voditelje formacija mjesnih bratstava predstavljanje Nacionalnog priručnika za formaciju. Nakon predstavljanja prirčnika i ručka framaši su se mimohodom uputili prema dvorani. Ulaskom u dvoranu framaši su tradiconalno otplesali himnu Frame Bosne Srebrene “Mir i dobro”. Nakon plesa sve prisutne pozdravio je područni duhovni asistent fra Domagoj Šimić, a Marinko Čavara, predsjednik Federacije
 
Nakon pozdravnih govora uslijedio je natjecateljski dio susreta. I ove godine dečki su se natjecali u nogometu, a cure u odbojci.
 
Ovogodišnji pobjednik u nogometu je Frama Podmilačje, drugo mjesto pripalo je Frami Kreševo, a treće Frami Jajce. Najboljim igračem proglašen je Ivan Petrović iz Frame Jajce, a najboljim vratarom Dražen Medić iz Kreševa.
 
U odbojci je slavila Frama Jajce, drugo mjesto je pripalo Frami Uskoplje, treće Frami Kreševo. Najboljom odbojkašicom proglašena je Marija Vuković iz Uskoplja.
 
Također, proglašeni su i najbolji navijači. Nagradu za najbolje ekipno navijanje dobila je Frama Visoko, najbolji navijačem proglašen je Mario Šilić, a najboljom navijačicom Valentina Tuka.
 
Nakon dodjele zahvalnica i nagrada framaši su se uputili kućama.
 
Područno vijeće se zahvaljuje sponzorima i domaćinima susreta, te svim framašima na sudjelovanju i fer igri.  
 
Magdalena Bilkić
 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo