Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

File Name Lost 1747

Ovogodišnji obred primanja i obećanja bio je veoma poseban. Frama Tolisa hodočastila je zajedno s Framom Dubrave u Asiz i druga franjevačka  mjesta. Zato je ovo hodočašće u kolijevku franjevaštva bilo idealno mjesto za obrede primanja i obećanja. Posljednjega dana boravka u Italiji, 5. travnja 2024., upravo na brdu La Verna, gdje je sv. Franjo primio Isusove rane i gdje se ove godine slavi 800 godina od toga događaja, Frama Tolisa je slavila obred primanja i obećanja.

File Name Lost 1449

Ovim činom i riječima “Evo me!” framaši su odlučili da će kroz godinu dana živjeti evanđelje po uzoru na sv. Franju Asiškog. Svečano misno slavlje predvodio je fra Ivan Stanić, duh. asistent Frame Tolisa. Obećanje je izreklo 18 framaša, a u bratstvo je primljeno 12 novih članova. Misno slavlje je glazbeno animirao Framin bend Laetitia zajedno sa sviračima iz Frame Dubrave koji su također pod svetom misom obnovili krsne zavjete i svoja obećanja u bratstvu franj. mladeži.

File Name Lost 1455

Nažalost, nisu svi framaši sudjelovali na hodočašću u Asiz te stoga nisu sudjelovali u obredu, tako je 20. travnja 2024. upriličen još jednom obred primanja i obećanja u župi Uznesenja Marijina - Tolisa. Ovaj obred framaši su  slavili u zajedništvu s framašima iz Tuzle, Brežaka, Dubrava i Domaljevca. Misno slavlje predvodio je fra Mislav Jozić, homiliju fra Mijo Ljubos, a sam obred fra Ivan Stanić. Ovoga puta u bratstvo je primljeno šest framaša, a obećanje izreklo njih pet. Sveukupno ove 2024. godine bratstvu je pristupilo 18 novih članova, a njih 23 izreklo obećanje.IMG 2778

IMG 2782

Neka sve framaše prati zagovor sv. Franje i Majke Marije da mogu ustrajati na putu evanđelja koji su odabrali.

Mir i dobro!

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo