Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20220522 WA0009

Dana 21. svibnja 2022. godine održan je XXIII. Susret Franjevačkih ministranata - Framin u Visokom pod geslom „Važno je oduševiti srce za radost!” (Yves Ivonides).
Projekt je bio u organizaciji vijeća Frame Bosne Srebrene. Na ovogodišnjem susretu je sudjelovalo 350 ministranata iz 19 župa Provincije Bosne Srebrene.


Program je započeo svetom misom koju je predvodio fra Silvio Zlatarević. Fra Silvio se osvrnuo na to kako se radost i ljubav ne mogu kupiti, ali kako mi jedni drugima možemo biti i radost i ljubav. Svetu misu je glazbeno animirao zbor Frame Uskoplje. Na koncu, sve okupljene ministrante pozdravio je fra Franjo Radman, gvardijan samostana sv. Bonaventure u Visokom i fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame. Nakon misnog slavlja, svi sudionici ovogodišnjeg Framina uputili su se na igralište gdje su napravili milenijsku fotografiju, a potom ručali. Kao i prijašnjih godina, starijim sudionicima Framina bio je omogućen obilazak Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, a za one mlađe upriličeni su plesovi u sportskoj dvorani kojeg su animirali framaši.
Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: Kviza znanja, Igara bez granica i natjecanja u stolnom tenisu.
Tema Kviza znanja bila je Sveci franjevačkog reda te Ministranti i njihova služba. 

Ove godine treće mjesto u Kvizu znanja osvojila je župa Dobrinja, drugo mjesto župa Ljubunčić, a prvo mjesto je zasluženo odnijela župa Orašje.


Treće mjesto u stolnom tenisu osvojio je Jakov Laco iz župe Kiseljak, drugo mjesto Petar Glavurdić iz župe Ljubunčić, a najbolji je bio Patrik Gašić iz župe Fojnica.


U Igrama bez granica treće mjesto pripalo je župi Domaljevac, drugo župi Rama - Šćit, a zasluženo prvo mjesto osvojila je župa Čuklić.


Gromoglasno i neumorno su navijali ministranti župe Osova te osvojili nagradu za najbolje ovogodišnje navijače.

IMG 488111

Susret je završio podjelom zahvalnica svim župama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Framinu, te podjelom diploma i pehara pobjedničkim župama. Pored sunčanog dana, Visoko je obasjala dječja radost i smijeh.

Hvala svima koji su nesebično dali sebe kako bi sve prošlo u najboljem redu, ali i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog projekta.

Hvala našim ministrantima koji su zaista sunce naše provincije, što su nam pokazali kako mladenačka radost doista čini čuda. Iskreno se nadamo da se 350 srca vratilo oduševljeno kućama.
Na koncu, hvala dragom Bogu bez kojeg ovaj čudesan susret ne bi bio moguć i što je skupio sve krajeve Bosne na jedno mjesto.
Do sljedeće godine,
Mir i dobro!

IMG 47011
Antonia Grubeša, područna voditeljica formacije
Leona Barešić, područna predsjednica

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo