Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

Sp141018a
Sportski susret Frame Bosne Srebrene održan je 13. listopada 2018. godine u Visokom pod geslom "Život je igra- igraj se!" sv. Majka Terezija.


Na susretu se okupilo oko 600 mladih framaša, iz 25 župa. Susret je započeo okupljanjem u dvorani Franjevačke klasične gimnazije nakon čega je slavljena sveta misa, koju je predvodio fra Ivica Matišić, duhovni asistent Frame Kiseljak, a animirali framaši iz Frame Kiseljak. Fra Ivica nas je u svojoj homiliji posebno potaknuo da se brinemo kako dolazimo do prvih mjesta, je li naš put prepun laži, petljanja, podmetanja ili pravednim putem dolazim do uspjeha. Istaknuo je kako Isus u Evanđelju ne zabranjuje da smo prvi, već potiče da naša borba bude fer i korektna. Da svojom sposobnošću i upornošću dolazimo do boljih mjesta na svim razinama društva. Nakon mise uslijedio je ručak i ples himne Frame BS "Mir i dobro". Nakon plesa sve je okupljene pozdravio područni duhovni asistent, fra Domagoj Šimić, a zatim i Tina Tolić, područna predsjednica, koja je XIV. Sportski susret Frame Bosne Srebrene proglasila otvorenim.

sp141018b

Sa željom postizanja što većeg uspjeha, framaši su se natjecali u nogometu i odbojci. Oni najbolji zaslužili  su nagrade. Prvo mjesto odnijela je Frama Kreševo, drugo Frama Gračac, a treće mjesto je pripalo Frami Rumboci. Najbolji igrač je Josip Bilić iz Kreševa, a najbolji golman Gabrijel Perak iz Jajca. Najbolje u odbojci su framašice iz Livna. Na drugom mjestu su framašice iz Fojnice, a na trećem iz Viteza. Najboljom igračicicom proglaše je Iva Drmač iz Frame Fojnica. Dodijeljena je i nagrada za najbolje navijače, a to su ove godine bili framaši iz Zenice. Bogu hvala na ovako lijepom i ispunjenom danu, u kojem smo se uspjeli vratiti u djetinjstvo, probuditi ono djetinje u sebi i igrati se bezbrižno i veselo poput djece.

sp141018cPodručno vijeće zahvaljuje svim sponzorima i domaćinu, Frami Visoko, koji su omogućili organizaciju ovog događaja, ali i svim framašicama i framašima na korektnoj i fer igri.


Marina Jurić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo