NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Ne žalostite se! Jer radost Gospodnja vaša je jakost!"

Neh 8,10

Održan XIII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene

IMG 5360U subotu, 23. rujna 2017. u Visokom je održan XIII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene pod geslom „S Tobom uvijek pobjeđujemo mi!“.

Sportski susret Frame koji ima za cilj promicanje zdravog sportskog duha i franjevačkog zajedništva okupio je ove godine čak 700 framaša iz 26 mjesnih bratstava Frame u provinciji.
Susret je započeo svetom misom u novoizgrađenoj sportskoj dvorani Franjevačkog samostana koju je predvodio fra Nikica Vujica, definitor i ekonom provincije. Pod svetom misom upriličeno je primanje u postulaturu petorice kandidata provincije Bosne Srebrene koji su spremno izrekli svoje Evo me Bogu, što je bila posebna radost ovog susreta. U koncelebraciji su bili svi duhovni asistenti Frama koje su nastupale na susretu, meštar postulanata, fra Josip Mrnjavac i prefekt sjemeništaraca, fra Josip Ikić.
Sveto misno slavlje glazbenim animiranjem dodatno je uveličao VIS Jukić.
Na koncu svete mise okupljenima su se obratili fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame i Marija Trogrlić, područna predsjednica, izražavajući svoje zahvale i radost zbog tolikog broja okupljenih framaša.
IMG 5292Nakon mise, uslijedio je ručak za sve framaše, a potom i mimohod do sportske dvorane gdje su framaši tradicionalno otplesali svoju himnu Mir i dobro u live izvedbi fra Nikole Matoševića. Framašima su se još jednom obratili fra Domagoj Šimić i fra Nikica Vujica, koji je službeno i proglasio XIII. SSF otvorenim.
U natjecateljskom dijelu susreta framaši su se natjecali u dvije discipline: dečki u nogometu, a djevojke u odbojci. Prijavljene su ukupno 34 ekipe.
Frama Jajce je odbranila prošlogodišnji naslov osvojivši prvo mjesto u odbojci, drugo mjesto pripalo je Frami Fojnica, a treće Frami Vitez. Najboljom odbojkašicom proglašena je Gabrijela Baković.
Prvo mjesto u nogometu osvojila je Frama Kiseljak, drugo Frama Kraljeva Sutjeska, a treće Frama Vitez. Najboljim nogometašem SSF-a proglašen je Dario Šipić iz Kraljeve Sutjeske, a najboljim vratarom Kristijan Babić iz Kiseljaka. Nagradu za najbolje navijanje više nego zasluženo osvojila je Frama Uskoplje koja je tokom cijelog susreta bodrila sve ekipe. Prije finalnih, odigrane su i revijalne utakmice u nogometu sastavljene od predstavnika različitih mjesnih bratstava Frame.
IMG 5712
Tijekom cijelog susreta vladala je odlična atmosfera, a framaško zajedništvo je bilo tako vidljivo. Ono što još treba naglasiti jest da je susret prošao bez ijednog incidenta i bilo kakvih napetosti koje su inače vidljive na sportskim terenima.
Zahvaljujemo Franjevačkom samostanu sv. Bonaventure i Frami Visoko koji su se pokazali kao odlični domaćini, te svim donatorima. Hvala sjemeništarcima, postulantima, bogoslovima, duhovnim asistentima i svim framašima sudionicima SSF-a. Najveća zahvala ide dragom Bogu koji nas uvijek iznova okuplja, ispunjava i raduje ovakvim susretima. /mt

KALENDAR DOGAĐAJA

Svibanj 2019
N P U S Č P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17