Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

10363677 901492746527639 1978417437137896012 nVisoko-Pod geslom „Gospodin je moja snaga, Gospodin je moja pjesma’’, od 7. do 9. studenog 2014. godine, u Franjevačkom konviktu u Visokom održana je VIII. Škola animatora Frame Bosne Srebrene. Cilj Škole, na kojoj je sudjelovalo oko 40 framaša, bio je osposobiti framaše za vođenje glazbene sekcije u mjesnom bratstvu.

Raspjevana škola je započela slavljenjem sv. mise u samostanskoj crkvi u Visokom, koju je predvodio područni duhovni asistent fra Danijel Rajić. Nakon svetog misnog slavlja uslijedilo je uvodno predavanje fra Danijela Rajića na temu “Gospodin je moja snaga, Gospodin je moja pjesma” nakon kojeg su se framaši radom po grupama: pisanjem meditacija i uvježbavanjem pjesama, pripremili za večernje klanjanje pred Presvetim.

10689961 901492649860982 8088059495363328472 nSubotnji dio programa sastojao se od dva predavanja, različitih radionica, ali i proba i uvježbavanja duhovnih pjesama za večernju sv. misu. Cijeli program su vodili supružnici Danijela i Zoran Čurić, članovi benda Novo Nebo iz Zenice. U predavanjima su naveli način odabira i izvođenja pjesama za slavlje sv. mise, timski rad u bendovima i zborovima, kao i na koji način koristiti ozvučenje. Framaši su, pored sviranja i pjevanja, dobili priliku biti kreativni na mjestu tako što su dobili za zadatak uglazbiti antifonu psalma. Pod svečanom večernjom svetom misom, prisustovali su i primanju jednog novog člana u postulaturu Bosne Srebrene. Budući da je ovo bila Škola animatora glazbenog karaktera, održan je i glazbeni show “Frama X - talenti nastupaju”.
U nedjelju slavljena je sveta misa sa đacima iz Franjevačkog sjemeništa i postulature. Prije podjele diploma i odlaska kućama, framaši su dobili priliku čuti zanimljivo predavanje o “Utjecaju glazbe na mlade” koje je pripremio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. S radošću u srcima možemo reći da smo ovaj projekt uspješno realizirali s nadom da će framaši stečeno znanje prenijeti na svoja mjesna bratstva, kako bi svi zajedno mogli što bolje i potpunije pjesmom slaviti Gospodina.

 Ana-Marija Knežević, voditeljica formacije

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo