Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

VII Škola animatoraVISOKO - U konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 7. do 9. veljače održana je VII. Škola animatora Frame Bosne Srebrene, pod geslom „Raduj se u Bogu“. Cilj Škole animatora je prije svega osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame u mjesnim bratstvima te ponuditi im osnovna znanja o animiranju (lat. animare – dati dušu, oduševiti nekoga za nešto). Na Školi je sudjelovalo 58 framaša iz tridesetak mjesnih bratstava Frame, a voditelji su bili članovi novoizabranog Područnog vijeća Frame Bosne Srebrene.

 

Susret framaša je započeo zajedničkim slavljem sv. mise u samostanskoj crkvi u Visokom, koju je predvodio fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Prvo predavanje, na temu „Animator – tko, što, kako?“, vodila je Ana-Marija Knežević, područna voditeljica formacije. Večernje molitve časoslova, pobožnost klanjanja i sv. mise smo prikazali za mir u našoj domovini.
Subotnji dio programa sastojao se od tri kružna predavanja koja su se vezivala jedno na drugo. Tijek i vođenje susreta detaljno je obradila Adriana Drljepan, animator predavač, vježbe komunikacije Marija Puljić, također animator predavač, a Framu, svrhu susreta, odabir teme i literature Marija Trogrlić, područna predsjednica. Nakon toga, sudionici Škole su dobili zadatak da odslušanu teoriju primjene u praksi, odnosno da ulože vlastiti trud, znanje i kreativnost u oblikovanje susreta na dodijeljene im teme.


diplomePosebno predavanje, povezano s geslom, na temu „Vjera i radost“ održao je Danijel Čuturić, područni dopredsjednik. Susrete na kojima su radili, framaši su prezentirali u nedjelju poslije svete mise, pred ostalim sudionicima i voditeljima Škole animatora. Najviše su naučili upravo na djelu - vodeći susret i slušajući sugestije od strane animatora. Pored radnog dijela programa Škole animatora, nije nedostajalo ni pjesme i igara, a najvažnije je da smo se svi zajedno, onako istinski, radovali u Bogu. Škola animatora je završena dodjelom diploma novim animatorima koji su poslani usvojeno znanje i oduševljenje prenositi u svojim mjesnim bratstvima.
Marija Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo