Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

online frama promU četvrtak, 14. veljače 2013. godine u 21 sat, na službenom facebook profilu Frame Bosne Srebrene, upriličena je online promocija video spota himne Frame „Mir i dobro“. Budući da je promocija bila na blagdan sv. Valentina, ona je dar mladima i onima koji su zaljubljeni, a to su svi: zaljubljeni u neku dragu osobu suprotnog spola, u Krista, u život. Pjesma je urađena povodom Godine vjere i 1700. obljetnice Milanskog edikta, a također je i poruka mira, franjevačke radosti te podrške framaša iz Bosne Srebrene mladima i Crkvi u Hrvatskoj koji se bore za uvođenje u škole spolnog odgoja prema kršćanskim načelima.

Na ovogodišnjoj V. školi animatora Frame Bosne Srebrene, održanoj od 8. do 10. veljače u Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, osmišljena je prigodna koreografija za himnu Frame. Koreografija ne nosi naziv "Gangnam style". Nije joj cilj proslaviti čovjeka i njegovo umijeće. Zove se "Frama style" i slavi Boga, tvorca života i jedinog od kojeg dolazi svaka snaga, svaki pokret, svako dobro.

Tekst i glazbu za pjesmu napisao je fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, dok je aranžman urađen u studiju Joco Music House u Fojnici. Pjesmu izvodi band sjemeništaraca Franjevačkog sjemeništa u Visokom „Gloria“, s glavnim vokalima Nikolom Matoševićem, Emanuelom Babić i autorom pjesme. Zahvaljujući TV KISS-u snimljen je i video spot u kojemu su sudjelovali svi sudionici Škole animatora.

Cjelokupan projekt ima cilj potaknuti mlade da se, s rukom u ruci zajedno, kao Kristovi vitezovi i princeze, odvaže i bore za kršćanske vrijednosti. Ne trebaju se bojati krenuti za Kristom, nego po primjeru sv. Franje, trebaju svjedočiti u društvu, pjevati i ne dati se ušutkati u širenju Radosne vijesti. Pjesma je također i zahvala Gospodinu za dar života, zajedništva, vjere, nade a iznad svega ljubavi.

MIR I DOBRO!

FRAMA BOSNE SREBRENE

 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo