Citat tjedna

"Ništa nas ne može odvojiti od Božje ljubavi."

Rim 8, 39

visokoskola1Visoko - U konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 8. do 10. veljače održana je V. Škola animatora Frame Bosne Srebrene, pod geslom Kome je god mnogo dano od njega će se mnogo tražiti iz Lukinog evanđelja.

Cilj Škole animatora je osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame u njihovim mjesnim bratstvima, ponuditi im okvire, ideje i znanja za animiranje. Na ovogodišnjoj Školi sudjelovao je rekordan broj framaša, njih 81 iz 33 mjesna bratstva Frame, dok su voditelji bili članovi Područnog vijeća Frame Bosne Srebrene, te animatori iz Frame Tuzla.

Susret je započeo slavljem sv. Mise u samostanskoj crkvi u Visokom, koju je predvodio područni duhovni asistent Frame fra Danijel Rajić. Program su činila predavanja na teme Frama – put poziva; Susret Frame; Animator, te posebno predavanje o geslu Škole animatora koje je na poziv Vijeća održala s. Ivana Pavla Dominković, školska sestra franjevka, na službi u Maloj školi u Varešu. Sestra Ivana Pavla u svom izlaganju usredotočila se na sve one najveće darove koje smo primili i primamo od Gospodina, te na ono što nas najviše sprječava da te darove dijelimo s drugima. Potaknula je framaše da se ne boje i da svjedoče ljubav i radost, kako bi drugi kroz njih mogli upoznati i zavoljeti Krista.

Škola animatora odvijala se kroz rad u dvije velike skupine: jedna skupina bila je usredotočena na rad s velikom Framom, a druga na rad s Malom Framom. Uz predavanja u kojima je sudionicima teorijski približen susret Frame, te identitet i poslanje animatora, održana su i dva prava susreta Frame, kako bi se teorija praktično potkrijepila. U drugom dijelu susreta, sudionici su uložili vlastiti trud, znanje i kreativnost, te su teoriju i praksu predstavljenu od strane voditelja Škole animatora, oblikovali u vlastite susrete na zadane teme. Susrete na kojima su radili, u nedjelju su predstavili ostalim sudionicima i voditeljima Škole. Na taj način su praktično pokazali što su naučili i što će ponijeti u svoja bratstva kako bi obogatila njihov rad.

visokoskola2Svakako, Škola animatora je na prvom mjestu radni susret, ali nije nedostajalo ni pjesme i igara, jer je i to važna okosnica u radu s mladima. Također, sudionici su marljivo učili koreografiju za novu pjesmu Frame Bosne Srebrene Mir i dobro za koju je u subotu snimljen i spot, a kojom framaši žele obilježiti Godinu vjere.

Ovogodišnja, peta po redu Škola animatora Frame Bosne Srebrene završena je slavljem sv. Mise, koju je predvodio fra Danijel Rajić, te podjelom diploma novim animatorima.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo