Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Od 15. do 17. studenog 2013. godine u Franjevačkom konviktu u Visokom, održana je VI. Škola animatora u organizaciji Područnog vijeća Frame Bosne Srebrene, pod geslom „Moli i piši.“ Cilj Škole, na kojoj je sudjelovalo oko 50 framaša, bio je osposobiti framaše za vođenje liturgijske i novinarske sekcije u mjesnom bratstvu.

 

Prva zajednička točka okupljanja bila je sveta Euharistija koju je predvodio područni duhovni asistent  fra Danijel Rajić, naglasivši u propovijedi važnost Euharistije u osobnim životima. Nakon misnog slavlja, uslijedilo je prvo predavanje te podjela framaša u dvije skupine, liturgijsku i novinarsku. Nakon svakog predavanja, framaši su imali mogućnost primijeniti stečeno znanje na praktični rad. U uvodnom predavanju, Maja Santai je ukazala na ulogu i zadaću animatora. Predavanjima i radu po skupinama pristupilo se jako ozbiljno i odgovorno. Predavačice liturgijske skupine s. Celina Vidak, s. Elizabeta Žuljević i Kristina Grubešić progovorile su o važnim stvarima u liturgiji, crkvenom pjevanju, misiji Crkve te pastoralnom radu s mladima. Novinarska skupina, sa svojim predavačicama Marijom Puljić, Ivanom Vidović i Marijom Trogrlić, stavila je naglasak na obavljanje administrativnih stvari u mjesnim bratstvima Frame, pisanje novinarskih vrsta (vijesti, reportaža, intervjua…) te medijima kao sredstvima nove evangelizacije. Uz ozbiljni rad, bila je prisutna i nota opuštenosti. Dio bogatog susreta svakako su bili i razmjena iskustava, duhovna okrjepa, nova poznanstva, druženje i igre.

Po završetku programa, fra Danijel je zahvalio voditeljima Škole te izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem i časnih sestara. Završnim misnim slavljem, framaši su zahvalili Gospodinu na svemu darovanom i primljenom tijekom Škole animatora te se zaputili u svoje „Jeruzaleme“ imajući u vidu zadaću koja im je dana.

 

s. Franciska Ivanović

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo