Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

U Franjevačkom konviktu u Visokom, u petak,15. studenog 2013., počela je VI. Škola animatora u organizaciji Područnog vijeća Frame Bosne Srebrene, pod geslom "Moli i piši". Škola, u kojoj sudjeluje oko 50 framaša,  trajat će tri dana. Framaši su raspoređeni u dvije sekcije, liturgijsku i novinarsku.

 

Program je počeo misnim slavljem koje je predvodio fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent. U svojoj propovijedi, fra Danijel je naglasio važnost Euharistije u osobnom životu. Nakon euharistijskog slavlja, održano je prvo predavanje na kojemu su sudjelovali svi polaznici Škole animatora. Tema predavanja je bila "Animator" tijekom kojeg su framaši mogli čuti tko je animator i koja je njegova uloga. Nakon predavanja, podijeljeni su u novinarsku i liturgijsku skupinu. 

U subotu ujutro, nastavljen je program po skupinama. Novinarska skupina bavila se framaškom administracijom i osnovama pisanja vijesti, dok je liturgijska skupina stavljala naglasak na misijsko poslanje, liturgijsko pjevanje i pisanje meditativnih tekstova. Nakon svakog predavanja, uslijedio je praktični rad.

U nastavku programa, planirano je još niz predavanja, praktičnih vježbi, druženja, molitve i zabave.

 

Novinarska skupina

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo