Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

U subotu 15. listopada 2016. godine u Sarajevu  održan je XIX. Framafest.  Budući da je ova godina godina milosrđa ovogodišnje geslo glasilo je „O milosrđu Božjem pjevat ću dovijeka“.  Domaćin Framafesta ove godine bilo je područno vijeće Frame Bosne Srebrene.  Na ovom susretu sudjelovalo je oko 1300 framaša  iz 40 Frama Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.
IMG 8299 1Susret je započeo u 12 sati misnim slavljem u crkvi Sv. Ante na Bistriku. Na početku svete mise sve okupljene pozdravio je fra Danijel Rajić, ekonom samostana na Bistriku, a misno slavlje predvodio je fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, uz koncelebraciju 30-ak duhovnih asistenata. Svetu misu pjesmom je uveličao zbor bogoslova Franjevačke teologije Fra Nenad Dujić.
Nakon slobodnog vremena framaši su  se okupili u 16 sati u Bosanskom kulturnom cetru kako bi se program nastavio natjecateljskim dijelom. Sve prisutne u BKC-u pozdravili su Marija Trogrlić, područna predsjednica Frame Bosne Srebrene, te fra Janko Ćuro, ravnatelj FMC Svjetlo riječi, koje je pozdravio i ispred provincije Bosne Srebrene. Nakon pozdravnih govora uslijedili su nastupi 20 Frama, a to su: Belišće, Čerin, Čitluk, Dolac, Domaljevac, Fojnica, Gračac, Humac, Jajce, Kreševo, Livno, Međugorje, Mostar, Okučani, Posuški Gradac,Ružići, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica.  Stručni žiri ove godine činili su: fra Emanuel Josić (predsjednik žirija), fra Marin Karačić i s. Blanka Jeličić. Dok su suci odlučivali o pobjednicima, u revijalnom dijelu framaše je pjesmom zabavljao bend VIS  Jukić.
Prema odluci žirija ovogodišnja najbolja skladba je skladba Frame Tuzla „Auxilium“. Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Frama Mostar pjesmom „Čežnja“, a najbolji tekst imala je Frama Livno i pjesma „Milosrđe“.
Nakon dodjele nagrada i zahvalnica framaši su se sretno uputili kućama.
Ovim putem zahvaljujemo se sponzorima, svim Framama koje su sudjelovale na bilo koji način, te bogoslovskom zboru i bendu.
 
Magdalena Bilkić, područna tajnica
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo