Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Ovogodišnji XVII. Framafest održati će se u subotu 18.10.2014. u Sarajevu pod geslom: „Pjevajmo kraljici anđela!“. Nositelj festivala je Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži u BiH a domaćin je Područno bratstvo Bosne Srebrene.

Na koncertu će nastupiti 19 Frama sa svojim originalnim skladbama: Frama Brestovsko (Ti si moje sve), Frama Busovača (Eli, Eli, lema sabahtani?), Frama Fojnica (Bog je tu), Frama Gračac (Putokaz za Raj), Frama Humac (Ljubljena djeca), Frama Jajce (Zahvala Mariji), Frama Kiseljak (Pjevajmo Kraljici anđela), Frama Kočerin (Zauvijek tu), Frama Kreševo (Hvala Oče), Frama Livno (Nitko kao Ti), Frama Mostar (Prožmi me), Frama Okučani (Put života), Frama Osova (Novi dan), Frama Rama-Šćit (S tobom Marijo), Frama Rumboci (Lutam), Frama Sarajevo (Tajna je u ljubavi), Frama Široki Brijeg (Molitva (bez riječi)), Frama Uskoplje (Nauči me) i Zbor Frama grada Zagreba (Ti život daruješ) i bend Novo nebo u revijalnom dijelu.

  • Generalna proba će biti organizirana ujutro od 8:30-11 sati za obližnje sastave a poslije ručka za ostale. Okupljanje je ispred crkve sv. Ante u Sarajevu od 11:00 sati gdje će duhovni asistenti ili predstavnici Frama za sve prijavljene sudionike preuzeti ulaznice koje koštaju 10 KM uz koje će dobiti CD s pjesmama festivala. Svečano misno slavlje će predvoditi uzoriti kardinal Vinko Puljić u 12 sati u crkvi sv. Ante. Festival počinje u 16 sati u dvorani Bosanskog kulturnog centra (ulica Branilaca Sarajeva 24).
  • Organizacijski odbor Framafesta posebno moli duhovne asistente da budu odgovorni za ponašanje svojih mladih tokom cijelog susreta. Poslije svete mise po dva ili tri predstavnika svake Frame će doći po „lunch pakete“ a duhovni asistenti će imati organiziran objed u samostanu sv. Ante. Stoga se mole svećenici da ponesu svoje misno ruho te da misnu nakanu izgovore na nakanu samostana.
  • Tonska proba počinje poslije ručka u 13:30 sati stoga bi svi izvođači koji nisu probali prije podne trebali biti u dvorani Bosanskog kulturnog centra. Za sve izvođače je predviđena Galerija u prizemlju gdje se trebaju pripremiti i čekati svoj nastup. Za izvođače je CD dovoljna propusnica zato im nije potrebna ulaznica jer će biti smješteni u „back stageu“. Karte do broja 840 su označene i imaju redni broj i broj sjedala kako je označeno u dvorani. Iznad toga broja framaši se redaju na galerijama hodnika lijevo i desno. Okupljanje ispred dvorane Bosanskog kulturnog centra počinje već oko 15:15 sati za framaše a ulaz u dvoranu će biti od 15:30 sati.
  • Svi autobusi će se moći rasporediti po već ustaljenom običaju na parkinzima grada: Autobuska stanica, plato kod hotela Grand, Skenderija (ulica prema mostu Suade D.), parking ispred Muzeja, parking iza Konzuma na Pofalićima (ulica ložionička 16).
  • Prijave sa ukupnim brojem sudionika kao i sa popisom izvođača slati najkasnije do 8.10.2014. na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com. Napominjemo da prema članku br. 41. Pravilnika Framafesta na sceni ukupno može nastupiti maksimalno 10 osoba.

Radosno vas očekujemo na XVII. Framafestu:

„PJEVAJMO KRALJICI ANĐELA!“

Organizacijski odbor Framafesta 2014.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo