Citat tjedna

"Obnavljajte se duhom svoje pameti i stvorite novog čovjeka."

(Ef 4, 23-24)

Framafest je jedinstveni festival duhovne glazbe u BiH, ali i svijetu a održava se već petnaest godina. Priča o Framafestu počinje 21. studenog 1998. godine, kada je prvi put održan na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, na inicijativu fra Jose Oršolića, tadašnjeg duhovnog asistenta Frame Bosne Srebrene.

Festival je najprije bio projekt područnog bratstva Frame Bosne Srebrene, da bi se tijekom godina prenio na veću, nacionalnu razinu. Održava se svake godine u mjesecu listopadu, naizmjenično u Mostaru i Sarajevu. Festival je natjecateljskog karaktera. Redovito svake godine na festivalu nastupi oko 20 glazbenih sastava, uglavnom iz BiH, a zabilježeni su nastupi i framaša iz Hrvatske, te Litve. Na zadnjem festivalu u Sarajevu je prisustovalo oko 1200 mladih iz 40 župa. Dok je prvih 10 godina festival bio otvorenog tipa, danas su izvođači izričito članovi mjesnih bratstava Frame. To ga čini jedinstvenim i daje priliku mladim framašima, koji uglavnom nisu profesionalni glazbenici, da dođu do izražaja, što je u prošlosti bilo teže, zbog nastupa skupina koji se profesionalno bave glazbom.

Ivana Vidović

PRAVILNIK O FRAMAFESTU KOJI JE ODBRILO NACIONALNO VIJEĆE FRAME BiH MOŽETE PREUZETI OVDJE!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo