Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Ol10918a
„Pjevajte mu, svirajte mu, propovijedajte sva njegova čudesa!“
1. Ljetopisa 16,9


Ovogodišnji XXI. Framafest održat će se 27. listopada 2018. godine u Sarajevu pod geslom: „Pjevajte mu, svirajte mu, propovijedajte sva njegova čudesa!“ (1. Ljetopisa 16,9). Nositelj festivala je Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži u BiH, a domaćin je Područno bratstvo Frame Bosne Srebrene.
Na festivalu će nastupiti 19 Frama sa svojim originalnim skladbama: Frama Belišće (Želim Te slaviti), Frama Domaljevac (Dopusti da te dotaknem), Frama Gorica-Sovići (Ti si izabran), Frama Gradnići (Predaj se Bogu), Frama Guča Gora (Mučenik Sveti Frano), Frama Kiseljak (Pjevaj Bogu), Frama Kreševo (Pružimo Mu ruku), Frama Livno (Njemu), Frama Međugorje (Bog nas ljubi), Frama Mostar (Čuvaj me), Frama Okučani (Dar vjere), Frama Posušje (Jači si od svih), Frama Posuški Gradac (Jesam li vrijedan spomena), Frama Široki Brijeg (Sluga ponizni), Frama TOR (Evo stojim i kucam), Frama Vareš (Iskreno srce), Frama Vitina (Luka sigurna), Zbor Frama Grada Zagreba (Neprocjenjiv), Zbor Frama Varaždinske Biskupije (Hvala Ti).
•    Okupljanje je ispred crkve sv. Ante u Sarajevu od 11:00 sati gdje će duhovni asistenti ili predstavnici Frame za sve prijavljene sudionike preuzeti ulaznice koje koštaju 10 KM uz koje će dobiti CD s pjesmama festivala.
•    Svečano misno slavlje će predvoditi fra Josip Jukić u 12 sati u crkvi sv. Ante. Festival počinje u 16 sati u dvorani Bosanskog kulturnog centra (ulica Branilaca Sarajeva 24).
•    Poslije svete mise po dva ili tri predstavnika svake Frame će doći po „lunch pakete“, a duhovni asistenti će imati organiziran objed u samostanu sv. Ante. Mole se svećenici da ponesu svoje misno ruho te da misnu nakanu izgovore na nakanu samostana.
•    Generalna proba će biti organizirana u dvorani Bosanskog kulturnog centra ujutro od 8:30 do 11:00 sati za obližnje Frame, a poslije ručka u 13:30 sati za Frame koje nisu probale prije podne. Za sve izvođače je predviđena Galerija u prizemlju gdje se trebaju pripremiti i čekati svoj nastup.
•    Okupljanje ispred dvorane Bosanskog kulturnog centra počinje oko 15:15 sati za framaše, a ulaz u dvoranu će biti od 15:30 sati. Na kartama neće biti naznačeni brojevi sjedala, što znači da framaši redom popunjavaju sjedišta u dvorani kojih ima 840. Nakon toga redaju se na galerijama hodnika lijevo i desno.
•    Svi autobusi će se moći rasporediti na parkinzima grada: Autobusna stanica, plato kod hotela Grand, Skenderija (ulica prema mostu Suade Dilberović.), parking ispred Muzeja, parking iza Konzuma na Pofalićima (ulica Ložionička 16).
•    Molimo duhovne asistente da budu odgovorni za ponašanje framaša tijekom cijelog susreta.
•    Za sve dodatne informacije slobodno se obratite fra Domagoju Šimiću (066 959 399) i Tini Tolić (063 971 070).
Prijave sa ukupnim brojem sudionika kao i sa popisom izvođača slati najkasnije do 20. listopada 2018. na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com.
Napominjemo da prema članku br. 44. Pravilnika Framafesta na sceni ukupno može nastupiti 10 osoba.
Radosno vas iščekujemo na XXI. Framafestu u Sarajevu!
Organizacijski odbor Framafesta 2018.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo