Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Marijo, Majko Ljubavi!

            Molim Te, pričaj mi o Ljubavi, o Isusu, Josipu i sebi. Želim Te slušati i čuti, s Tobom i Franjom slijediti Raspetog i Uskrsnulog Gospodina!

            Moje drago dijete!

            Bog je Ljubav! Moj je život svjedočanstvo za Boga i tebe, za ljude. Moja je ljubav u Božjoj ljubavi, službenica sam Božja i Majka Božjeg Sina, Bog je moj Stvoritelj i Kralj, moja Snaga i Nježnost. Isus je moj Sin i Gospodin, Njegova sam i Tvoja Mama i Majka. Pamtim svaki pogled i dah, osmijeh i plač, korak i riječ, blagoslovljenu svakidašnjicu naše obitelji i prijatelja, sve je u meni i sa mnom, i ja sa svima vama. Isus me dariva tebi i braći ljudima za Majku i želi da svi zajedno vršimo volju dobrog Oca nebeskog. Božja je volja naša sloboda i sreća, naš mir. O tome životom priča Josip – glavar naše nazaretske obitelji, svet čovjek, dobar tesar, vjerni vršitelj Riječi Božje. Isus i ja smo Bogu zahvalni, blagoslovljeni i sretni što je Josip s nama, sastavni dio nas, duboko ukorijenjen u naše živote i mi zauvijek u njemu.

            Moje milo dijete!

Dopusti Isusovom, mom i Josipovom srcu ući u tvoje srce i svoje srce privij uz naša srca: slušaj otkucaje Ljubavi koja ljubi. Moj sin i tvoj brat Franjo tako čini i zato je radostan i kad je tužan, sretan i kada boli, jer je udomljen u Ljubavi i jer je udomio Ljubav. Franjin Uskrsnuli Gospodin nosi ožiljke sv. Rana i u Raspetom Gospodinu vidi Svjetlo Uskrsnuća. Franji, tebi i svima pričam o Ljubavi koja nije ljubljena. Franjin je plač i moj plač, Franjin je smjeh i moj smijeh, iste su nam suze patnje i sreće. Dijeleći umnažaj s nama darovane blagoslove Božje milosti!

            Čovječe!

Molim te, ljubi Ljubav koja te ljubi! Slušaj Riječ Gospodnju, živi po Božjoj volji, moli i radi, čini dobra djela, na zemlji osvajaš Nebo, zemlju primičeš Nebu i braću ljude s Isusom vodiš u Raj. U svakom je čovjeku i u tebi Raspeti i Uskrsnuli Gospodin. S tobom sam da ti upravim misli i olakšam korake u Očev Dom.

            Moje dijete! Moja djeco!

            Molim vas! Oprostite majci ako ne kaže što želite čuti, ali moje srce ćuti svaki vaš dah, shvaćam svaku kćer i svakog sina, svaku ženu i muškarca, sa svakim sam od vas i sa svima vama od vječnosti u Vječnost, bijah kao i vi hodočasnica zemlje na putu u vječnu Domovinu. Molim Boga i zahvaljujem Bogu za vas, Božju i moju ljubljenu djecu.

            Božja i moja ljubljena djeco!

            Da vas što više približim Bogu i da Isusa udomim u vama, s vama pletem vijence sv. Krunice i dobrih djela, svjedočimo Božju ljubav među braćom ljudima i svim Gospodnjim stvorenjima. Svjedočanstvom svog života osvajamo ljude za Boga, za Ljubav!

            Blagoslovljena sam i sretna što ste Božja i moja ljubljena djeca, i ja Majka Ljubavi i vaša majka.

            Moje dobro i manje dobro dijete!

Molim s tobom i za tebe!

            Moja dobra i manje dobra djeco!

Molim s vama i za vas!

Ljubim vas i volim!      

Majčinski blagoslivljam i molim da živite Evanđelje kao Isus, Josip i Franjo iz Asiza. Dopustite Božjoj milosti djelovati u vama, po vama i među vama. Želim i dopustite mi uvijek biti vaša majka dobrog savjeta, a vi Božja i moja predraga djeca!

Marijo, Majko Kristova i Majko moja, naša!

Hvala Ti što nas dolinama i vrhovima suza i sunca s ljubavlju vodiš k Isusu i s Isusom i Franjom u Očev Dom gdje nas radosno čekaju blagoslovljeni ugodnici Neba da s Vama i s njima, više nego na zemlji, hvalimo, častimo, slavimo, molimo i blagoslivljamo Gospodina!

Marijo, moja predobra Majčice!

Hvala Bogu i Tebi za blagoslov darivanja života, za ljubav, za svaki dan!

Tebi, Majko Ljubavi, mojoj predobroj mami i svim mamama želim blagoslovljen i sretan Majčin dan i zahvaljujem Vam što je svaki moj dan i vaš dan – moje najbolje Majke: Majko Marijo i mama Maro!    

  

            Ljerka Mikić, OFS

cross 1772560 1920

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo