Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 10 04 at 09.02.08

  Moj dobri Isuse i moj dragi Frančesko!

Puno Vam želim reći i puno želim i trebam čuti od Vas. Moje su želje djetinje, iskrene… moje riječi nespretne… moja djela posrtanja, padanja, ustajanja… s Vama, zbog Vas i mene, zbog osoba koje volimo i koje nas vole, zbog svih kojima trebamo i kojima smo poslani. Trebamo i poslani smo braći životu i svijetu da svojim postojanjem oplemenimo majku i sestru zemlju i s njom osvojimo Nebo.
 
  Isuse i Franjo! Pričajte mi o Nebu i zemlji, o sebi, o Ljubavi!
 
  U šapatu Tišine i otkucajima srca slušam riječi braće i prijatelja: Naš ljubljeni brate! Hvala ti što s nama svjedočiš Božju ljubav braći ljudima! Znamo da nije lako, zahtjevno je i teško, ali je uvijek blagoslovljeno, lijepo. Sve što ti trebamo i želimo reći i što trebaš znati, osjećati i živjeti jest: ljubiti Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim, i bližnjega svoga kao samoga sebe. Zapamti: ljude možda možeš ljubiti da ne ljubiš Boga, ali Boga ne možeš ljubiti da ne ljubiš brata čovjeka. Svaki je brat čovjek, kao i mi, ljubljeno Božje dijete, svakom se svom sinu, kao i nama, raduje dobri Otac nebeski. Znaš da nismo osobe od puno priče, osobe smo dobrih djela; molimo te, živi s nama u djelotvornoj vjeri, nadi i ljubavi: tako je tvoj život, kao i naš, svjedočanstvo za Ljubav. Tebi je, kao i nama, svaki dan rođendan Dobrote, tvoj je križ, kao i naš, u Svjetlu Uskrsa. U tebi je naš Božić, u nama tvoje Uskrsnuće. Naša su umiranja nova rađanja za život vječni, naš put u Očev Dom.
 
  Dobri prijatelju! S tobom idemo iz vječnost u Vječnost. Ne boj se, nikada nisi sam, mi smo uvijek uz tebe. Volimo te i ljubimo, naš suputniče i supatniče, predragi brate! Tvoji Isus iz Nazareta i Franjo iz Asiza!
 
  U meni spokoj! Mir! Kralj i Glasnik bliski, blizu; blagujem s Njima kruh i vino. U očima Nebo. Sestre noge čvrsto na tlu koje miluje moje korake, a brat Sunce grije moje misli. Zahvaljujem Bogu za blagoslov darovanog života i usrdno molim za obitelj i braću koju mi Gospodin dariva i kojoj me šalje da budem Isusov i Franjin trubadur. U mojem srcu kucaju njihova srca, moje srce mirno u Bogu. Moja je volja i želja vršiti Božju volju i želju kao Tesarov Sin i Asiški siromah. Molim Božje milosrđe i Božju milost da braći i meni udijeli milost da, kao Marijin i Pikin Sin, možemo, hoćemo i znamo ljubiti Ljubav i da naše, kao Njihovo, preminuće bude cesta u Raj, da se taj dan i tren zahvalni i sretni rodimo za Nebo. Do tada, veliki u malenosti služenja, sa svim Gospodnjim stvorenjima, trebamo živjeti blagoslovljenu svakidašnjicu.
 
  Moj predobri Isuse! Moj manji brate Franjo!
Zahvaljujući Božjoj i Vašoj ljubavi s Vama sam na Putu Istine i Života. Zajedno dijelimo tugu i umnažamo radost, gradimo kuće na stijeni i pišemo grijehe u pijesak, blagoslivljamo se sv. Križem, pozdravljamo Majku Mariju, služimo Bogu u braći ljudima, ispunjeni molitvama zahvalnosti otvaramo vrata i oči srca i vjere, s povjerenjem i u nadi koja krijepi radimo u Božjem vinogradu i na Božjoj njivi slaveći imendane i rođendane za zemlju i Nebo.
 
  Moja braćo i prijatelji!
Svaki je moj dan Vaš dan i svaki Vaš dan moja sigurnost, radost, nagrada. Vaša su imena u mojoj duši i na mojim usnama, moje ime upisano u Vaše srce i Vaš dlan. Moj brat život u Vašem bratu životu i Vaš brat život blagoslivlja mojeg brata života: braća se neizmjerno i beskrajno poštuju i ljube. Moja sestrica smrt želi kao i Vaša: završiti u nježnom zagrljaju brata Života obasjanom vječnom Svjetlosti.
 
  Gospodine Isuse i vječni zaljubljeniče!
S Vama je blagoslovljeno ljubiti Ljubav! Ljubav nas blagoslivlja Ljubavlju! Ljubav nam dariva Ljubav! Ljubav se slavi i proslavlja u nama, među nama i po nama, Zahvaljujući Ljubavi slavimo Franjin rođendan za Nebo. Ljubav se raduje i slavi zajedno s nama. Isus, Marija i Franjo se raduju, slave i zovu nas za obiteljski stol, na gozbu Radosti.
 
  Sestro i brate!
Franjin je rođendan za Nebo Franjin, Tvoj, moj i rođendan svih nas, jer Franjo je uzor u ljubavi prema bližnjemu i gorući seraf od ljubavi prema Bogu, Franjo je s pet rana urešeni prijatelj Božji. Sv. Franjo, primjere krotkosti i vjerna sliko propretoga Spasitelja! Tebi, Gospodinu Isusu, Majci Mariji, sestrama i braći, svim ljudima dobre volje i sebi, želim sretan i blagoslovljen Tvoj i naš rođendan, i zahvaljujem Vam što molite s nama i za nas, Vaše sestre i Vašu braću, Vaše sinove i kćeri! Volim Vas i ljubim!
 
Mir i Dobro!
Vaš brat, sin i prijatelj iz Bosne, najmanji od najmanjih – bijedni crvić!
 
Ljerka Mikić, OFS

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo