Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

prayer gb2005b184 1280

Zahvaljujem Gospodinu što mi je život Pjesma brata Sunca i što s Marijom i Franjom blagoslivljam Gospodina!

Majci Mariji zahvaljujem što anđelu Gabrijelu, Božjem glasniku, reče: Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj!
 
Gospodinu Bogu zahvaljujem što je Riječ tijelom postala i prebivala među nama i što nam je Isus Brat, Prijatelj i Spasitelj, Marija Majka, Zagovornica, Suotkupiteljica!
Hvala Isusu i Mariji što sam Njihov sin i brat, milje Gospodnje i Marijin suputnik u radosti i boli!
 
Gospodine Bože!
  Hvala Ti što si Blaženu Djevicu Mariju, Tvoju i našu Majku, dušom i tijelo uznio u Nebo i okrunio za Kraljicu Neba i zemlje!
 
Velika Gospo!
  Hvala Ti što si svima nama, i meni, Majka dobrog savjeta, Zvijezda jutarnja, Utočište grešnika, Utjeha žalosnih, Kraljica anđela, Kraljica sv. Krunice, Kraljica obitelji, Kraljica Franjevačkog reda, Kraljica mira!!!
  Zahvaljujem! Blagoslivljam! Molim! Šutim! U zagrljaju Oca i Majke, Otac i Majka u srcu i duši: u mojem zagrljaju; iste misli i zajednički koraci u Nebo. Ovdje, na zemlji, s braćom ljudima i svim Gospodnjim stvorenjima živimo u djelotvornoj vjeri, nadi i ljubavi.
 
  Gospodine! Hvala Ti što cvjetamo gdje smo posijani i što našim postojanjem brat svijet dariva bratu čovjeku Božju ljubav i brat čovjek bratu svijetu životom svjedoči Evanđelje!
 
  U svetištima svijeta, srca i duše, na Raščici, u Olovu, Međugorju, na Trsatu, u Mariji Bistrici… u Lurdu, Fatimi… U blagoslovljenoj svakidašnjici hodočasničkog puta dolinama i vrhuncima suza i sunca na zemaljskom proputovanju u Raj s anđelom Gabrijelom i Manjim bratom Franjom molim Pozdrav Blaženoj Djevici Mariji. Našim se molitvama zahvalnosti pridružuju Brat Isus, sestre i braća. Blagoslivljaju nas dobri Otac nebeski i dobra Majka Marija.
 
  Majka Marija – Velika Gospa, Gospa od Anđela… s nama i u nama, među nama, i mi s Njom. Od začeća i rođenja za ovozemaljski život do rođenja za Nebo, s nama je iz vječnosti u Vječnost i u Vječnosti; u Božjem smo i Njenom zagrljaju sigurni, sretni, blagoslovljeni… Majka nas vodi k svom Sinu Isusu i vječnom Ocu; s nama na svim našim životnim postajama dijeli tugu i umnaža radost.
 
  Marija je izabrana od presvetoga Oca nebeskoga, koji ju je posvetio sa svojim presvetim ljubljenim Sinom i Duhom Svetim Utješiteljem, u kojoj je bila i jest sva punina milosti i svako dobro da bude naša Majka, Zagovornica kod Oca, Sina i Duha Svetoga.
 
S Isusom, Franjom i Klarom, građanima Neba i hodočasnicima zemlje kličem:
 
Zdravo Marijo, milosti puno!
Majko Isusova i Majko Ljubavi!
Naša predobra, premila… Majko!
Gospo od Anđela i Gospo na Nebo uznesena!
Hvala Ti što moliš s nama i za nas!
U tišini doma, u intimi bića, u obitelji, u olujama i mećavama, pustinjama i oazama, periferijama i perivojima, u svakom i svima, uvijek i svuda, blagoslov je Oca i Majke, i zagovor Isusa, Franje i Klare.
Zahvalnost! Molitve! Susreti! Blagoslovi darivaju blagoslove.
Gospodine Bože! Hvala Ti što smo blagoslovljeni Tvojim blagoslovima!
Sveta Bogorodice Marijo!
Hvala Ti što si Majka milosrđa i Majka nade i što je blagoslovljeni plod utrobe Tvoje Isus naš Otkupitelj!
Ostavljajući tragove ljubavi među ljudima, na zemlji, Nebo je svakim trenom sve bliže, sestra je zemlja u zagrljaju brata Neba, a braća ljudi braća anđeli koji čine dobro i šire mir; svi blagoslivljani Božjom ljubavi.
 
Ljerka Mikić, OFS

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo