Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

heart g64c945ff5 1280

Dobri Oče nebeski!

Hvala Ti što nam darivaš kruh svagdašnji da ga dijeleći umnažamo i blagujemo s braćom ljudima. Zahvaljujući Tvojem blagoslovu i radu ljudskih ruku nježna sestra pšenica postaje dobri brat kruh koji se s ljubavlju dariva braći ljudima za ovozemaljski i vječni život. Božja je volja i milost da svi zajedno gradimo Božje kraljevstvo ovdje i sada. Dopustimo Božjoj milosti da nas snaži vršiti Božju volju. Za svoje i dobro brata čovjeka iskoristimo darovanu mogućnost i priliku: s bratom čovjekom svakodnevno blagujmo svakidašnji kruh. Brat se magarac i sestra duša raduju blagovanju zemaljskog i nebeskog kruha koji nas krijepi na putu u Očev Dom. Putujući iz vječnosti u Vječnost i hodočasteći dolinama suza i sunca dani su ispunjeni molitvama, poslovima, odmorima, susretima… U svakom našem trenu i dahu je Gospodin koji nam se dariva u braći ljudima, zraku, kruhu… U Gospodinu i s Gospodinom sigurno hodimo po vodi osvajajući vrhunce gora jer je naša utvrda i zaklon Raspeti i Uskrsli Isus Krist. Blagoslovljeno je, lijepo i teško slijediti Isusa kao Franjo iz Asiza.
 
Dragi i vječni Bože!
 
Hvala Ti što svaki dan molim, zahvaljujem, radim, blagujem, odmaram… s Isusom, Marijom, Franjom i darovanom braćom! Sestre voda, ptice i zvijezde, braća vjetar, sunce, radost i mir svojom prisnom nazočnošću upotpunjuju obiteljski i prijateljski život i stol, svaka je molitva zahvala, svaki rad odmor, svaki zalogaj ukusan, slastan, svaki odmor odmara duh, dušu, misli i tijelo. Zahvaljujući Božjoj ljubavi sestra i majka zemlja s braćom ljudima sve su bliže Nebu. Dobri Otac nebeski brine i skrbi za svoju ljubljenu djecu. Darivajmo Ljubav ljubavlju!
 
Moj ljubljeni Oče!
 
Zahvaljujem i molim za sebe i Tebe, sestro i brate, za cijeli svijet. Sretan sam što živim i postojim u Tvom Srcu i što si Ti u meni. Zahvaljujem Ti u radosti i tuzi, u patnji i boli. S bratom smijehom i sestrama riječima zajedno s Tobom, Ljubavi moja, liječim ožiljke i rane i molim Te za milost oprosta koji dariva Mir. Molim Te da svaki čovjek i cijeli svijet u miru blaguje svoj svagdanji kruh. Blagoslovi svakoga i sve svojim Mirom. Neprestano nam otvaraj oči srca, vjere i ljubavi da prihvaćamo Tvoj blagoslovljeni Mir.
 
Brate čovječe!
 
Dopustimo bratu Miru da nas zagrli, da je s nama i u nama, da nas čuva, blagoslivlja, prati, upravlja nam misli, riječi, djela i korake Putem Istine i Života da tako braća čovjek, mir i kruh žive skladno u jedinstvu različitosti svjedočeći Božju ljubav među ljudima. Gospodin nam dariva poziv i poslanje: širiti nadu, svjedočiti vjeru, živjeti ljubav. Činimo li tako? Prolaze trenutci, ostaje Vječnost! U Vječnosti ostaje dobar čovjek – čovjek koji s bratom čovjekom dijeleći umnaža svakidašnji kruh kojeg s ljubavlju blagoslivljajući dariva Gospodin Bog, čovjek koji nesebičnim sebedarjem gradi Božje kraljevstvo da bude kako na Nebu tako i na zemlji,
 
Moj Gospodine, Prijatelju, Brate! Moj Isuse!
 
Hvala Ti što sam s Tobom jak u svojoj slabosti! Posrćem, padam, ustajem, blagujem kruh i suze radosti, u srcu i duši se udomljuju sestra Sloboda i braća Mir i Dobro, cjelivamo se Tvojom ljubavi. Na Stolu i u nama brat Kruh koji se dariva bratu svijetu. Braća čovjek i glad žude za Kruhom – vječnim i zemaljskim. Dijeleći umnožimo i darivajmo jedni drugima Kruh Ljubavi koji nam se dariva i koji nas blagoslivlja Mirom i Dobrom.
 
Ljerka Mikić, OFS

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo