Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

76747358 422952941704721 5455722692105732096 nMisnim slavljem predvođeno pjevanjem dječjih zborova župe Orašje i Tolisa u našoj je župi proslavljena sv. Cecilija i peta obljetnica dječjeg župnog zbora Orašje. 

Već punih 5 godina dječji župni zbor župe blaženog Alojzija Stepinca u Orašju glazbom uljepšava nedjeljno misno slavlje. Sama ideja o osnivanju zbora potekla je od tadašnjeg župnika fra Ante Pušeljića, a uz vodstvo Magdalene Mišković. Djeca bilo kojeg uzrasta mogla su pristupiti zboru. Sam početak rada bio je lijep, pomalo nesiguran, ali zabavan. Djeci je to bio prvi susret sa takvim načinom rada, ali i sa javnim nastupima. Znatiželjni pogledi ljudi koji su na misi, ponosni pogledi roditelja i obitelji, nasmijan i zadovoljan svećenik bili su sve ono što je pratilo ovu djecu u zboru. No, dječje zadovoljstvo i sreća se mogla jako osjetiti, ali i zadovoljstvo cijele zajednice. Bilo je to kao poticaj, vjetar u leđa, koji nas je samo hrabrio da marljivo vježbamo i radimo. Probe zbora su jednom tjedno, i tako već punih 5 godina. Uz probe pjevanja djeca uče svirati gitaru i klavir. Mnogi su prošli kroz zbor i instrukcije sviranja u župi Orašje. U ovih 5 godina bilo je oko 70-ak djece, koja su se aktivno bavila glazbom. Ponosni smo na njih, njihov trud i rad, njihovu ljubav prema glazbi i župnoj zajednici. Neka ih u radu uvijek prati njihova zaštitnica, sveta Cecilija, na čiji spomendan i slave svoj rođendan.

Zajedničkim susretom dječjeg župnog zbora župe Orašje i dječjeg župnog zbora župe Tolisa, u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, u petak, 22. studenoga za vrijeme večernjeg misnog slavlja svečano je proslavljena peta obljetnica dječjeg župnog zbora župe Orašje i blagdan sv. Cecilije, nebeske zaštitnice pjevača.

Večernje misno slavlje uz fra Bonu Kovačevića, župnika i vel. Iliju Janjića predvodio je fra Mario Jurić. U svojoj homiliji, toliški župnik i gvardijan fra Mario govorio je o svetoj Ceciliji spominjući talente koji se najjasnije očituju u liturgijskome pjevanju. Za vrijeme misnog slavlja molilo se osobito za sadašnje članove zbora.

Večernju je liturgiju animiralo preko pedeset pjevača pod ravnanjem Magdalene Mišković, a molitvu vjernika naizmjenično su izmolili članovi dječjih zborova u obliku litanija posvećenih svetoj Ceciliji.

Prije završnog misnog blagoslova članovima dječjih zborova podijeljeni su i prikladni simbolični darovi na zajedničku proslavu svete Cecilije.

Nakon mise slavlje je nastavljeno u prostorijama župne dvorane uz zajedničko druženje uz zakusku i naravno i pjesmu.

Sveta Cecilijo, slavna Kristova mučenice, čije je srce gorilo vatrom Božanske ljubavi, moli za nas.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo