Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

72052513 953228808355704 4468829423272984576 nDijete moje! Djeco moja! Brate i sestro! Prijatelju!
Tebi i svima Tvojima pišem ja, manji brat Franjo, najmanji od najmanjih. Govorim Ti srcem srcu, dušom duši. Teško mi je reći sve što mislim i osjećam, navikao sam propovijedati djelima, riječi koristim samo kada treba, ispunjava me glasna Tišina. Naš mi Prijatelj Isus govori da sada trebam propovijedati  riječima.
Vjerujem da znaš, dragi čovječe, da je moj život svjedočanstvo za Ljubav i da slijedeći Isusa slušam Riječ Gospodnju. Evanđelje je moje Pravilo. Mogu Ti pričati dugo, dugo, o susretu s Gospodinom, o našim razgovorima, o našoj s ljubljenosti u Ljubavi. Nebeski se Otac smiješi našem bratstvu, Isus i ja u radosti nalaženja Istine. Sličan Tebi ili Ti meni, vedar je dan ili braća oblaci plovili oceanima neba, kada me blagoslivlja toplina Kristova zagrljaja, bliskost i blizina Neba. Sestra i majka zemlja, i braća ljudi u naručju Vječnosti, otvorena vrata Raja. Osjećam Božje dodire.
Moj dragi brate! Moja ljubljena sestro!
Dok se ovih dana pripremaš slaviti moj rođendan za Nebo, molim Te, ne zaboravi: Isus i ja smo i tu, na zemlji, s Tobom i u Tebi, i pored Tebe. U proljećima Tvojih godina, u danima ljeta, u zlatnim jesenima, hladnim bijelim zimama zajedno grijemo misli i dlanove vatrama vjere, nade i ljubavi, čekajući da se laste kući vrate, da domovi i ognjišta ožive novim životima i da treća dob u kolijevkama njiše potomke svojih potomaka. Možeš nas sresti sretne i uplakane, u društvu i osamljene, bogate i siromašne, ogrnute plaštem dobrote. Svatko tko je s Isusom postaje dobar. Dopusti sebi mogućnost promjene na bolje. Budi hrabar u Bogu i s Bogom, slijedi Isusa poput mene. Kada mogu ja, možeš i Ti, prijatelju! Samo vjeruj u Ljubav, imaj povjerenje u Boga. Ne boj se biti ljubljeno Božje dijete, Isusov i moj brat i sestra.
Pišem Ti rukopisom srca i hvalospjevima duše, cjelivam mislima, cijelim bićem blagoslivljam Tebe i sve Tvoje, osjećam Vašu bliskost i blizinu. Sretan sam i radujem se s Tobom Tvojem primanju i obećanju u OFS i u Framu. Tebi i meni Gospodin dariva braću. Brate i sestro! Tebi sam brat, Tebi smo braća: Franjo iz Asiza i Isus iz Nazareta, dva siromaha bogata Ljubavlju koja ljubi i koja djelima propovijedaju Riječ Gospodnju.
Pišem. Isus mi smiješeći se govori: Franjo, dobro Ti ide, dobar si propovjednik djela i riječi. Osjećam stid, strah, odgovornost, nisam čovjek pera, već običan, skroman čovjek koji pita svog Gospodina: što želiš da učinim i gdje stanuješ, Učitelju!? U pogledu i riječi vidim i čujem Ljubav. Vrijeme za molitvu zahvalnosti. Blagoslov Križa u svjetlu Uskrsa. Naši rođendani u našim rođendanima.
Govori mi Gospodin: manji brate Franjo, napiši i ovo: Pravilo je i život franjevačkih svjetovnjaka opsluživati Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista po primjeru sv. Franje Asiškoga koji je Krista učinio nadahniteljem i središtem svega svog života u odnosu prema Bogu i prema ljudima. Krist, dar Očeve ljubavi, put je koji nas vodi k Ocu, istina u koju nas uvodi Duh Sveti, i život radi kojega je došao da nam ga dade u izobilju. Neka k tome franjevački svjetovnjaci nastoje često čitati Evanđelje, unoseći Evanđelje u život i život u Evađelje.
Slušam Gospodina. Osjećam mir. Činim dobro. Gospodin i ja ispunjeni Nadom.
Sestro! Brate! Prijatelju! Živi u poslušnosti, siromaštvu, čistoći. Isus i ja svaki dan s Tobom krećemo ispočetka i nastavljamo dalje, u Očev dom; nikada nisi sam. Budi ponizan, Božji čovjek. Otac, Majka i braća su na Tvojoj strani.
Nadam se i želim da ovo pismo stigne na adresu Tvoga srca i Tvoje duše. Radujem se susretu s Tobom, milje si Gospodnje i moje. Trubaduru moj! Želim Ti biti i nadam se da jesam: Glasnik velikog Kralja! Molim dobrog Boga da je Tvoj život Pjesma brata Sunca i da zajedno, svim bićem, kličemo: Bog moj i sve moje!
Ruka drhti, molitva u srcu i na usnama, misli slijede Nadahnuće, duša treperi, brat magarac strpljiv i šutljiv, Izvor na ušću; Isusov, moj i Tvoj susret, brate i sestro, Prijatelji na gozbi Ljubavi. Vjerujem da si blagoslovljen, nadam se da Ti je lijepo… da srcem osjećaš darivanje  Srca. Molim, nadam se i čekam Tvoj odgovor.
 
Volim Te i ljubim, i blagoslivljam blagoslovima kojima mene blagoslivlja Gospodin Bog.
 
Mir i Dobro Ti želi Tvoj manji brat Franjo!
 
 
 
Ljerka Mikić, OFS            
 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo