Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

TAXIIzrekli smo Bogu svoje molitve. On je sad s nama framašima, sad i uvijek, gleda nas svaki dan, gleda naše postupke, sluša naše riječi, naše želje, potrebe, radosti, mane i vrline.

Ne znam za vas, ali ja ponekad kad nešto radim, bilo što, idem na trening, perem suđe, kosim travu, čitam, plešem itd. zamislim da me gleda neka osoba, najčešće ona koju u tom trenutku smatram moćnom, lijepom i dobrom u svakom smislu te riječi i to me potakne da tu osobu, koja mi se sviđa ne razočaram, iako nikad nisam stupila u kontakt s tom osobom. Nastojim je ne razočarati svojom lijenošću jer tko želi u svom životu osobe kojima je sve mrsko, teško, negativno, nikad nije njihov dan, ne žele sudjelovati ni u čemu, slušati druge itd. Možemo krenuti s malim stvarima ne od sutra, ne od ponedjeljka, ne tijekom korizme već odmah!

Budi dobar prema roditeljima, iako ovo svi govore i tupe o tome ali to je ono esencijalno, ono najbitnije jer svaki roditelj živi za trenutak kada dođeš kući sretan ili tužan i sjedneš da im ispričaš što ti je na srcu. Ispričaj što je bilo, što ste radili, nek' vaši roditelji znaju više o vama nego vaši pratitelji na instagramu. Nemojte dopustiti da vam kažu: „Šta više radiš u crkvi?“. Nemojte da sumnjaju, pričajte im... Njima odgovorite na komentar srcem, planetićem, zagrljajem. Mi kao momci, cure, mlade osobe i Franjine mlade osobe trebamo biti odvažni, pošteni, ne gubiti se u ovome svijetu, koji bez obzira na svu iskrivljenost i nedaće koje ti sprema ipak vrijedi jer je samo jedan. Pričaj, voli, budi lud i jednostavan. Nemoj satima stajati pred ormarom i ogledalom i razmišljati što obući jer tijekom čestog silnog spremanja i šminkanja zaboravimo ponijeti sebe, bez obzira je li to izlazak, kava s prijateljem, ako zaboravimo sebe razmisli je li vrijedilo otići? Zato gradimo sebe, napredujmo, učimo, ne isključivo iz knjige, bitnije je slušati. Koliko puta želiš samo da te netko sasluša i posveti ti 5 minuta. Ok, zanijela sam se. Zašto naslov Bog nije TAXI? Koliko god to poricali svi ga ponekad smatramo taxijem.

Molimo Ga: Bože, što mi nisi dao ovo, ono, ona se hoće udebljati, da je meni smršati, vidi nje je slatka, ima frčkavu kosu, ja nekako obična... Hajmo prestati s tim, hajmo biti zadovoljni i raditi na sebi. Svaku večer oduzeti 15ak minuta od skrolanja instagrama jer prva ja, ako ne pogledam sve kao da nisam izvršila svoju „dužnost“, a za tih 15 minuta dok ležimo, popričajmo sa samim sobom i s Bogom, ako ništa izmolimo Anđele čuvaru.

Budi zahvalan jer Bog nije TAXI da ga zoveš kad ti treba i zalupiš vratima kad te dovuče na odredište. Iako radi, bar mu ostavi bakšiša, ali na drugi način, napravi mjesta u svome srcu za njega. Budi prijatelj, sin, kći, učenik, framaš, tetka, nogometaš, pjevač, ali sve radi s njim, kao da te On promatra. Tvoj pravi jedini uzor i njegov voditelj formacije sv. Franjo. Hajmo mi u ovoj tmini današnjice biti svjetlost. Možda jedna sijalica ne može osvijetliti naš grad, selo, ulicu, kripitu, ali ako se poredamo poput rasvjete može, ako neka i pregori popravit ćemo je i tako rasplamsati novu i osvijetliti svoj život, ali i život svojih bližnjih.

Ana Duno, Frama Kiseljak

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo