Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

korizma raspelo krizU kršćanskoj tradiciji duhovne vježbe su dani u kojima osoba želi dublje provjeriti svoj život i obnoviti svoje predanje Gospodinu. Obično se održavaju u nekom samostanu ili duhovnom centru. Međutim, mnogi od nas nemaju vremena i mogućnosti povući se na nekoliko dana u miru i posvetiti se intenzivnijem duhovnom životu i dubljoj molitvi. 

Zbog toga je bratstvo Franjevačkoga samostana u Pazinu u suradnji s još nekoliko braće franjevaca pokrenulo projekt e-duhovne vježbe u kojima će sadržaj za dnevno razmatranje i osobnu molitvu slati svim prijavljenim na e- mail adresu, kako bi svi oni koji žele, u tišini svoga redovnog života mogli obavljati duhovne vježbe.

U svojoj apostolskoj pobudnici Radujte se i kličite Papa kaže: „Sveci iznendađuju, mijenjaju, jer njihov život poziva da izađemo iz mirne i omamljujuće osrednjosti“ (Radujte se i kličite, 138).

Cilj i misao vodilja ovogodišnjih korizmenih e- duhovnih vježbi bit će upravo ovaj citat. Ne trebamo dopustiti da se izgubimo u osrednjosti, da nas osrednjost omami i da u njoj nađemo svoju prividnu sigurnost i prividni mir. Čovjek koji dopusti Bogu da ga izdigne iz osrednjosti na dobrom je putu prema svetosti.

Papa Franjo također kaže: „Svetac je čovjek molitve, čija je potreba razgovarati s Bogom.“ Stoga su ove duhovne obnove zamišljene kao poticaj na razgovor s Bogom kroz 5 koraka:

• Priprema
• Čitanje
• Razmatranje
• Korak „Još malo“
• Molitva

Neka ti postane potreba razgovarati s Bogom, proširi svoje granice tako što ćeš se kroz razmatranje i kontemplaciju otvoriti Božjoj bezgraničnosti. Budi čovjek molitve! Tako ćeš biti svet!

Ukoliko želiš sudjelovati u ovim e- duhovnim vježbama, a još se nisi prijavio učini to!

Klikom na https://www.eduhovnevjezbe.hr/vjezbe/11 pronađi na dnu stranice obrazac i unesi tražene podatke.

Mir i dobro

Frama

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo