Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

gospa8918
Marijo moja, u tišini promatram Tvoj lik. Kako si samo lijepa, Marijo. Kako si samo istinita, ponizna, strpljiva.

O kako samo osjećam Tvoju prisutnost u mom životu. O kako mi je život s Tobom lijep i blagoslovljen. Marijo, jesam li Ti ikada dovoljno zahvalila za taj blagoslov?! Jesam li te ikada duboko povrijedila?!

Jesam, Marijo! Znam da jesam! A vjerojatno se nikada nisam za to pokajala. Vjerojatno često puta nisam pronašla vrijeme da s Tobom razgovaram. Neprestano sam negdje žurila, zaboravljala na Tebe. Moje srce je bilo opterećeno brojnim drugim stvarima iz kojih nisam nalazila izlaz, a Ti si, divna Majko, sve to već davno meni oprostila i zaboravila. I nikada se od mene nisi udaljila, nikada me napustila. Uvijek mi bila bliska, brisala si mi suzne oči i na mom licu rađala osmijeh. Obasipala si me svim svojim milostima, molila si Zagovor kod Boga za mene. Svakog jutra si me budila i darovala mi još jedan dan života, a zajedno s njim i snagu, darovala mi utjehu u mojoj boli i bila vječno svjetlo u mom životu. Darovala si mi mir i spokojstvo pozivajući me da Te slijedim i da ne skrećem s Tvoga majčinskog puta dobrote i blagosti. Brižno si mi čuvala mjesto u svom predivnom srcu gdje gori vatra vječne ljubavi. Tješila si me, davala mi savjete, pružala mi utjehu i otvorila mi svoje srce. Bila si uho koje je moglo čuti ono što nisam bila u stanju reći ljudima. Ti si mi tada bila najbliža. Svojom blizinom darovala si mi oslonac i siguran zagrljaj, učila me kako trebam ljubiti Boga i bližnjega.

Toliko si mi samo govorila o molitvi, savjetujući mi da molim, molim i samo molim i ničega da se ne bojim jer Ti si samnom u ovoj dolini suza. Očarala si me svojom ljubavlju i ja sam ti predala svoj život u ruke. Zamolila sam te da Ti njime upravljaš i da držiš sve ključeve u svojim rukama. S Tobom sam shvatila da sve što činim trebam obilato začiniti ljubavlju i da je i moje malo u Božjim očima veliko i nezamjenjivo. Promijenila si moj život. Pokazala si mi ljubav i naučila me moliti.

I evo me danas Marijo s Tobom. Evo me pred Tobom s krunicom u ruci. Molim Te, nikada me ne zaboravi. Čuj svaku riječ moje molitve i zaboravi ako sam ponekada daleko, ali i tada Ti čuj moj glas koji traži Tvoju pomoć. Daj mi nadu! Dozvoli mi da osjetim Tvoj dodir. Uzmi me u svoje naručje kao svoje dijete i nemoj me nikada iz njega ispustiti. Otvaram Ti svoje srce, potrebna si mi u mom životu, duši si mojoj potrebna. Želim zauvijek ostati u Tvojoj prisutnosti. Želim zauvijek ostati Tvoja. Jer ti si predivna Majko.

Ne dozvoli mi da se ikada odijelim od Tebe! Ne dozvoli mi da se zadovoljim ovim prolaznim materijalnim životom. Daj mi da shvatim da je najvažnije ono na što me Ti pozivaš. Otvori moje srce i uđi u njega. Preplavi ga cijelog jer samo Ti znaš što se u njemu nalazi. Znaš to bolje od mene same. Samo Ti znaš što mi je najpotrebnije. Želim da u svemu budeš samnom. Da me ni u jednom trenutku ne napuštaš. Želim Te u svemu susretati jer ću tako znati da si samnom i da me ljubiš. Budi snaga mog života. Budi izvor moje sreće i blagoslova. Budi Gospodarica moga života. Kraljice svete Krunice, moli za nas.

Preuzeto: molitvenik.hr

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo