Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

To8418

Karakteristika suvremenog vremena u kojem danas živimo je globalizacija, odnosno povezanost pomoću interneta.

Svi su danas online, bilo na Facebooku, Instagramu, Twitteru, Snapchatu ili nekom drugom obliku društvene mreže. Zahvaljujući internetu dostupne su nam mnoge informacije, vijesti iz cijelog svijeta. Pitanje je koliko su vjerodostojne te informacije i koliko im vjerujemo? Među velikom količinom informacija pojave se lažne i iskrivljene vijesti koje nekada prihvatimo kao istinite, a i neke vijesti zbog kojih posumnjamo u istinu. Internet je „veliko more“ informacija, koliko istinitih toliko možda i više onih lažnih. Posljedica izloženosti tome je sumnja, propitujemo ono što smo pročitali ili čuli, dovodimo sve pod veliki upitnik. Uključujući i naše prijatelje ograđujući se time da ćemo povjerovati kada vidimo vlastitim očima.
Nakon uskrsnuća Krist se ukazao svojim učenicima koji su se zatvorili u strahu od Židova. Pokazavši im svoje rane na rukama učenici se obradovaše jer vidješe svoga Učitelja, svog Gospodina. S njima ne bijaše Toma. Iako mu učenici govoraše da je Krist živ, da je uskrsnuo od mrtvih, Toma nije vjerovao svojim prijateljima. Tražio je dokaz Isusova uskrsnuća: „Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati.“ (Iv 20,25). I tek nakon što mu se Krist ukazao, Toma povjerova.
Vjeruješ li ti u Isusa? Vjeruješ li da je živ, uskrsnuo od mrtvih? Kada moliš Vjerovanje, vjeruješ li zaista u riječi koje izgovaraš? Vjeruješ li da je Isus Bog? Često nam vjera omekša, postanemo kao nevjerni Toma. Želimo dokazati sebi da je Isus živ, da je uskrsnuo ali razumskim putem. Zar je to vjera? Kad bi nam se Isus osobno ukazao ili da smo stavili prst u Njegove rane sigurno bi povjerovali i ne bi nam bilo jasno zašto drugi nisu tako sigurni u svojoj vjeri. Isus nam govori: „Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!“ (Iv 20,29).
Stoga vjeruj čovječe, Isus je živ, naš Bog i Spasitelj. Vjeruj u uskrsnuće, u život vječni, vjeruj u Njega jer je On dao svoj život za tebe. A kad sumnja dođe, počneš gubiti vjeru, zapamti da On nikada neće odustati od tebe. Pratit će te i dalje jer je dao obećanje koje se nalazi u Bibliji: „I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta“ (Mt 28,20). Riječ Božja dana je nama kako bismo vjerovali da Isus Krist zaista jeste Sin Božji i vjerujući u njega imamo život vječni.

Marijan Mikolić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo