Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

viber image 2019 09 26 20 22 11Dana 24.9.2019.godine u Domu za stare osobe „Otac Kristofor“ Nova Bila, realizirana je radionica/projekt pod nazivom „Uljepšajmo jedni drugima dane-učimo kroz druženje“, koja je jedna u nizu planiranih radionica.

Cilj projekta je međugeneracijska solidarnost, povezivanje župne zajednice, te stvaranje uvjeta da mladi stječu znanja i vještine od starijih osoba. Učenici osnovnoškolskog uzrasta imali su prigodu da kroz radionicu pletenja, kukičanja i različitih društvenih igara uljepšaju dan starim osobama. Projekt smo obogatili i tradicionalnim detaljem. Članice Udruge „Čuvarice tradicije „ iz Nove Bile izvele su nekoliko izvornih glazbi, te prezentacijom svoje tradicionalne nošnje, prezentirale su i različite starinske predmete. Prekrasno je bilo gledati i sudjelovati u ovom projektu. Dom za stare je bio prepun emocija, suza radosnica, suza koje izviru iz sjećanja na prošle dane, svoje domove, članove obitelji koji su daleko ili ih više nema.

Možemo biti ponosni na obogaćen dan svim sudionicima, posebice starim osobama. Radosna lica starih osoba pozivnica su nam da ovaj projekt ima svoju tradiciju, te smo i obećali.

Također zahvala svim realizatorima projekta, ravnateljici Doma za stare osobe, ravnatelju OŠ, nastavnicama sekcija, članicama„Čuvaricama tradicije“, djelatnicima Doma za stare osobe i učenicima OŠ „Nova Bila.

Mirjana Biljaka Ministra OFS/FSR

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo