Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Suho Polje 2019 09 23 15 36 38

U nedjelju, 22.rujna 2019.godine u župi Suho Polje na Kupresu upriličen je obred primanja u OFS i zavjetovanja evanđeoskog života.

Večernju svetu misu predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent OFS-a a koncelebrirali su fra Niko Petonjić, mjesni župnik i duhovni asistent OFS-a i fra Marko Jukić, župnik župe Ljubunčić. U svojoj propovijedi fra Davor je pozvao sve prisutne da se udruže oko dobra i u činjenju dobrih djela. Nakon veoma poticajne propovijedi uslijedili su obredi.

U bratstvo je primljena sestra Dragica Bagarić, a svoje prve zavjete dale su četiri sestre: Bisera Lozančić, Martina Pavić, Biljana Grgić i Ljuba Mihaljević. Svoje prve zavjete na godinu dana obnovilo je osam sestara: Ljubica Bagarić, Martina Baković, Mara Ćosić, Marta Dumančić, Ivka Ivić, Marina Janjić, Marijana Mioč i Violeta Sučić. Zavjete je u ime bratstva primio brat Marijan Begić, područni ministar OFS-a, a u ime Crkve potvrdio fra Davor.

Zahvaljujemo se članovima OFS-a župa Livno, Ljubunčić i Nova Bila koji su u lijepom broju došli uveličati ovo slavlje.

Nakon svete mise nastavili smo druženje uz okrepu koju su pripremile vrijedne domaćice.

Hvala dragom Bogu na ovom zaista predivnom susretu a našim dragim sestrama od srca želimo ustrajnost i Božji blagoslov na njihovom putu.

Marijan Begić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo