Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

viber image 2019 06 27 17 12 47

26. lipnja 2019.godine je važan datum u postupku obnove mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u župi Uskoplje. Tog dana u 18 sati na svetoj misi šest članova ovog bratstva položilo je svoje privremene zavjete. Misu je predslavio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene a koncelebrirali su fra Pavo Vujica, mjesni duhovni asistent OFS-a i fra Stjepan Lovrić, mjesni duhovni asistent Frame. Misno slavlje svojim pjevanjem pratio je i uveličao zbor mjesne Frame.

U svojoj propovijedi fra Domagoj je braću i sestre koji su se odazvali na Kristov poziv i rekli „Evo me!“ ohrabrio da nastave slijediti Krista po primjeru svetoga oca Franje. Taj put možda neće biti lak, ali takav je put onih koji slijede Krista. Krista, koji je iz ljubavi prema nama trpio i na koncu dao i svoj život za nas. Nakon propovijedi uslijedio je obred zavjetovanja. Svoje zavjete na godinu dana dali su: Janja Blažević, Marija Budimir, Zrinka Džalto, Mirko Krajina, Jelena Tirić i Kristina Tomić. Njihove zavjete je primio brat Marijan Begić, područni ministar OFS-a a u ime Crkve potvrdio ih je fra Domagoj. Obredu zavjetovanja svjedočila je Ivana Vidović iz mjesnog bratstva OFS-a Bistrik – Sarajevo.

Nakon svete mise okupili smo se u župnoj dvorani gdje se novozavjetovanoj braći i sestrama i ostalim članovima ovoga bratstva obratio brat Marijan. Potaknuo ih je da i dalje nastave obnavljati ovo mjesno bratstvo, uputio na međusobnu ljubav i razumijevanje i obećao svu pomoć koju može pružiti on osobno i područno vijeće. Ukratko ih je podsjetio na to koje službe postoje u mjesnom bratstvu i koje su dužnosti članova vijeća. Braća i sestre su postavljali pitanja važna za svakodnevni život i rad mjesnoga bratstva,a brat Marijan, fra Domagoj i fra Pavo su rado odgovorili na sva postavljena pitanja. Potom smo, da bi ovo bratstvo ojačali, pristupili izboru privremenog vijeća.

viber image 2019 06 28 22 37 14

U vijeće su većinom glasova prisutne braće i sestara izabrani:
- Ruža Arežina, ministra
- Mirko Krajina, doministar
- Jelena Tirić, tajnica
- Marija Budimir, blagajnica
- Kristina Tomić, učiteljica formacije i povjerenica za Framu.

Ovo vijeće će u suradnji s mjesnim duhovnim asistentom i uz potporu područnog vijeća voditi ovo mjesno bratstvo i nastaviti proces obnove do stjecanja svih uvjeta za kanonsko održavanje izbornog kapitula. Raduje činjenica da je veći broj braće i sestara koji su pristupili ovom bratstvu mlađe životne dobi, a nadamo se da će uz zagovor svetoga Franje i svete Klare ovo mjesno bratstvo rasti i radosno svjedočiti Kristovo Evanđelje.

Hvala dragom Bogu na ovom slavlju i bratskom susretu. Hvala svoj braći svećenicima iz župe Uskoplje na potpori ovom mjesnom bratstvu, osobito fra Pavi Vujici, mjesnom duhovnom asistentu. Novozavjetovanoj braći i sestrama i članovima privremenog vijeća želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na njihovom putu.

Marijan Begić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo