Citat tjedna

"Ništa nas ne može odvojiti od Božje ljubavi."

Rim 8, 39

inmemoriam fra petarNa današnji dan sa zahvalnošću i ljubavlju spominjemo se našeg fra Petra. Evo, prošlo je deset godina od kada nije s nama, ali i dalje živi njegov lik u svima nama koji smo imali tu privilegiju poznavati ga i surađivati s njim.

Za svog ovozemaljskog života fra Petar je obavljao mnoge dužnosti. Mnogi će da se sjećati kao kapelana, župnika, gvardijana, provincijala … Mi, svjetovni franjevci, sa zahvalnošću ćemo ga se sjećati kao duhovnog asistenta Područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Bosne Srebrene i kao prvog duhovnog asistenta Nacionalnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Bosne i Hercegovine. To je bila njegova posljednja služba koju je kao i mnoge druge savjesno i s ljubavlju obavljao.

Trudio se učiniti što je više mogao kako bi Franjevački svjetovni red ponovno oživio, rastao i donosio plodove, potrebne kako franjevačkoj obitelji, tako i zemlji Bosni, koju je neizmjerno volio. Sa svima nama je uvijek bio neposredan, otvoren, pun razumijevanja i bratske ljubavi. Nikada nije nastupao sa pozicije službe koju obavlja, nego kao nama jednak, subrat. 'Ne može vjerovati u Boga onaj tko ne vjeruje u čovjeka', znao je puno puta reći, pozivajući nas da poštujemo i volimo sve ljude, a da sve franjevce i trećoredce smatramo svojom istinskom braćom.

Hvala Ti, dragi fra Petre, za svaku dobru riječ i savjet, za to što si i dok si bio teško bolestan svoje vrijeme i posljednje atome snage posvetio Franjevačkom svjetovnom redu. Vjerujemo da sa našim malim bratom, svetim Franjom, uživaš u plodovima nebeske domovine.

Marijan Begić, ministar Područnog bratstva OFS Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo