Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

molitva20718

Hvala Bogu što s Gospodinom živim poniznost kao Marija koja me na Putu Istine i Života neprestano hrabri nježno govoreći: učini sve što ti Isus kaže.

Isus govori: slijedi me!!! I slijedim Učitelja kao Franjo prelazeći iz Evanđelja u život i iz života u Evanđelje. Trubadur sam Glasnika velikog Kralja, Gospodin mi dariva braću i prijatelje; Gospodin mi je Brat i Prijatelj koji me uči i potiče živjeti u svijetu, a ne od svijeta. Svijet je moj samostan u koji sam pozvan i poslan radosno svjedočiti Radosnu vijest. Zahvaljujem Bogu što je moj život Pjesma brata Sunca.   
Znam, predaleko sam od Franjine ljubavi prema Isusu, ali me Isus ljubi kao i Franju. Tu je Franjina i moja jednakost: Božja ljubav prema dvojici bijednih crvića, slugu nedostojnih koji žarko žele živjeti i žive u milosti dobrog Gospodara. Franjo i ja prijateljski govorimo jedan drugom: moj ljubljeni brate, ponizno se klanjajući radujemo se, zahvaljujemo, častimo, slavimo i blagoslivljamo Gospodina; molimo i radimo. Ne bojimo se: nikada nismo sami i usamljeni, s nama je Bog koji nam vraća čisto srce i obnavlja postojan duh; vječni smo zaljubljenici u Ljubav. Naše su ruke u Isusovoj ruci, naše sjene u Božjoj svjetlosti; idemo u Dom Gospodnji vraćajući se franjevačkim izvorima i krećući ispočetka nastavljamo dalje. Marija s nama plete vijence sv. Krunice i dobrih djela.
Isus, Franjo i ja živimo početke koji neprekidno traju: svaki je dan novi početak. Gospodin uvijek strpljiv, nježan, pun ljubavi, Franjo i ja braća vukovi i gubavci koji traže Dobro ispunjeno Mirom. Marija nas uči kako biti velik u malenosti služenja. Franjo podsjeća na dana obećanja, jer: velike smo stvari obećali, a veće su obećane nama. Moje i tvoje Pravilo i život brate i sestro, kao svjetovnog franjevca jest ovo: opsluživati evanđelje, Gospodina našega Isusa Krista, slijedeći primjer sv. Franje Asiškoga koji je Krista učinio nadahniteljem i središtem svoga života s Bogom i s ljudima. Krist, dar Očeve ljubavi, put je koji nas vodi k Ocu, istina u koju nas uvodi Duh Sveti i život kojega nam je On došao dati u izobilju. Bog je vjeran svojim obećanjima. Jesmo li vjerni Bogu, sebi i braći ljudima. Jesmo li nositelji mira u obitelji, bratstvu i društvu? Stvaramo li uvjete dostojne života svakog čovjeka i promičemo li slobodu svakog naroda? Svjedočimo li u obitelji, bratstvu, Crkvi i društvu kršćansku ljubav i franjevački poziv? Živimo li molitvu Oče naša?
 Hvala Ti, Bože, što je moj život s Tobom i u Tebi. S Tobom sam jak u svojoj slabosti, i snažan u malaksalosti brata magarca i sestre duše koja žudi za Tobom, Kralju moj! Misli mi, korake i želje upravljaš stazama pravim radi imena svojega i mene, svoga ljubljenog sina čiju čašu prelijevaš milosti svojom, dobri moj Oče nebeski! Franjo se sa mnom raduje, veseli, pjeva i pleše od sreće jer meni i tebi, kao i njemu Gospodin dariva svaki dan sve više gledati djela Božje ljubavi koja osvajaju svijet. Hvala Ti, Bože, na dobrim ljudima i velikim djelima!
Želim i pokušavam, uz pomoć Marije i Franje, biti dobar čovjek koji čini mala velika djela, jer sitnice znače život i sreću. Sretan sam i beskrajno zahvalan anđelima, građanima Neba i hodočasnicima zemlje kada pobjeđujem samog sebe u navikama i navezanostima koje otežavaju hodočašće suznom dolinom. Braća vrijeme, oblak, zrak, oganj i ja blagoslivljamo  Gospodina zahvalno se klanjajući Stvoritelju svega svijeta na Izvoru vode žive koja gasi žeđ učeći nas poniznosti, kao Marija.
Zahvaljujem Ti, Bože, na Mariji koja me vodi k Tebi. Proničeš me svega i poznaješ, i opet, ljubiš; Tvoje sam milje, Gospodine, i Majčin predragi sin kojega blagoslivlja beskrajem svoje ljubavi! Hvala Ti, Bože, što sam sretan sa sretnima i tužan s tužnima, i što pravolinijski pišeš po krivim crtama. Gospodine! Blagoslovljen sam čovjek ispunjen Božjom ljubavlju koju srcem i dušom svjedočim braći ljudima zajedno sa svim Tvojim stvorenjima.
Brate, sestro! Umnažam s tobom radost tvoje i svoje radosti, sreće, zahvalnosti Bogu i braći ljudima. Ako mi šutimo o Božjoj ljubavi, cvijet će, ribe, kamen… govoriti i govore: divan si i veličanstven Gospodine Bože! Čujem hvalospjeve svih Gospodnjih stvorenja i svega stvorenoga Stvoritelju: u zboru molitve zahvalnosti glas našeg srca i hvalospjev duše.
Duša mi s Marijom Veliča Gospodina u običnosti svakidašnjice darivane blagoslovima poniznosti i skromnosti koje otvaraju oči vjere, nade i ljubavi gradeći zdence života koji ide stopama Isusa i Franje. U Božjoj bliskosti i blizini živimo zapovijedi ljubavi čineći dobro i šireći mir. Hvala Ti, Gospodine Bože, na blagoslovu darivanja života Životu!

Ljerka Mikić           
     

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo