Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

NT71117d

U nedjelju, 5. Studenog 2017.godine pod večernjom svetom misom koju je predslavio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene u koncelebraciji sa don Antom Ledićem, župnikom u Novom Travniku, obavljen je obred zavjetovanja i primanja u Franjevački svjetovni red – OFS.

Nakon propovijedi fra Domagoja u kojoj se osvrnuo na upravo pročitani ulomak iz Evanđelja i pozvao sve nas da druge ne osuđujemo nego da poučeni primjerom svetog Franje puni ljubavi bratski pomažemo, pristupilo se obredu primanja i zavjetovanja.

NT61117a

Sedmero braće i sestara koji su se prethodnu godinu dana pripremali upoznavajući se sa životom svetoga Franje te načinom života i poslanjem svjetovnih franjevaca odlučili su stupiti u Franjevački svjetovni red. Kandidate je u Red primio područni ministar OFS-a Marijan Begić, a fra Domagoj je u ime Crkve i Reda potvrdio njihovo primanje.

Potom je uslijedio zaista svečan obred zavjetovanja u kojem se don Anto Ledić, mjesni župnik, zavjetovao da će kroz sve dane svoga života živjeti Evanđelje u Franjevačkom svjetovnom redu.

NT71117c

Nakon završetka misnog slavlja, okupili smo se oko drugog stola u župnoj dvorani gdje smo objedovali i još jednom čestitali novoprimljenoj braći i sestrama a na osobit način čestitali i zahvalili don Anti Lediću.

NT71117b

Braći i sestrama primljenim u OFS želimo da im sv. Franjo bude primjer svetosti i ustrajnosti kako bi usred svijeta bili kvasac evanđeoskog života. Don Anti želimo da ga kroz njegov život prati zagovor svetog Franje i svete Klare, te obilje Božjeg blagoslova.

Hvala dragom Bogu i svetom Franji na ovom zaista prelijepom danu!

Marijan Begić
Područni ministar OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo