Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Izbori 0230. rujna 2017.godine, na blagdan svetog Jeronima, bilo je zaista lijepo i svečano u Fojnici. Svetu misu u 18 sati predslavio je fra Domagoj Šimić, duhovni asistent Bosanskog bratstva OFS-a uz koncelebraciju fra Franje Trogrlića, duhovnog asistenta mjesnog bratstva OFS-a u Fojnici.

Pod svetom misom, prema Obredniku OFS-a u Franjevački svjetovni red (OFS) primljena je sestra Danica Gujić. Sestru Danicu je u Red primio područni ministar OFS-a brat Marijan Begić a fra Domagoj je u ime Crkve i Reda potvrdio njeno primanje.

Nakon svete mise u prostorijama samostana održan je izborni kapitul mjesnog bratstva OFS-a. Nakon molitve predviđene Obrednikom pristupilo se izborima kojima je predsjedao ministar Bosanskog bratstva OFS-a brat Marijan Begić.

Većinom glasova prisutne braće i sestara u novo mjesno vijeće izabrani su:

- Kata Remić, ministra
- Sanja Miličević, doministra
- Josip Tuka, tajnik
- Mirko Jukić, rizničar
- Marica Glavočević, učiteljica formacije.

Izabranoj braći i sestrama želimo obilje Božjeg blagoslova te mir i ustrajnost u obnašanju službi koje su prihvatili.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo