Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

bucicijasliceU subotu 21. prosinca 2019. U župi sv. Martina u Bučićima, Frama Bučići je uprizorila Kristovo rođenje, siromašno i blisko svima nama. Uz svetu obitelj Isusa, Mariju i Josipa stajale su životinje a anđeli i pastiri uz zvona i pjesmu došli su pokloniti se malenom Isusu. Bilo je to na iznenađenje i radost cijelog puka posebno su bili oduševljeni naši najmlađi.

Po uzoru na sv. Franju ugledavši prazninu u srcima htjeli smo da se ovoga Božića dogodi nešto više od puke tradicije. Htjeli smo da se ,,mali Bog" rodi u svakom srcu. I tako smo odlučili obradovati naše župljane. Uz jaslice i slamicu na hladnoći i tami zapalismo vatru svoga srca i prikazasmo molitve svetoj obitelji.
Neka nam sveta betlehemska obitelj svima bude uzor i poticaj da uvijek budemo blizu jaslica. Jer rodio se siromašan da mi ne budemo pohlepni. Rodio se ponizan, da bude blizu svima nama. Rodio se u hladnoći, da ga naša ljubav zaogrne. Rodio se u tami da rasvijetli svijet i pokaže nam kamo trebamo ići. Rodio se kao čovjek da pokaže nama kako trebamo živjeti. 

Čestit Božić i sveto porođenje Isusovo od Frame Bučići, neka se djete rodi u svim našim srcima!!

Frama Bučići

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo