Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20191222 WA0011

Frama Busovača i ove je godine svojim župljanima pripremila Božićnu priredbu, u okviru koje je izvedena predstava “Badnja noć”.

Božićna priredba započela je božićnim pjesmama koje su izveli župni zbor pod vodstvom prof. Irene Čavara. Osim toga, tu prekrasnu noć upotpunio je Vokalni sastav Ivančice.

Prije samog početka predstave, sve prisutne, pozdravila je predsjednica Frame Busovača Laura Šakić. Rekla je kako nas svake godine Bog veseli svojim dolaskom. Dolazi nam hrabro, i time nam poručuje da se ne bojimo prihvatit ovaj svijet i svoje životne okolnosti koje su ponekad tjeskobne i strašne i koje sa sobom nose patnju i bol.

Nakon pozdrava uslijedila je predstava koju su framaši zajedno s fra Božidarom Štrkaljom pripremali mjesecima unaprijed. Svojim trudom i zalaganjem, ali i svojom ljubavi uveli su župljane u najradosniji blagdan.

IMG 20191224 WA0017Ovog Božića vam želimo da probudite čovjeka u sebi – čovjeka koji je često slab, grešan i sklon padu, ali čovjeka koji je spreman činiti velika djela. Želimo vam također da se sjetite da smo stvoreni na sliku Božju, da nosimo dio onog božanskog u sebi i da smo sposobni i danas biti sustvoritelji ovog svijeta, te da smo pozvani na odgovornost i brigu za sva stvorenja i za svijet u kojem živimo. Na koncu vam želimo puno odvažnosti u vašem životu i puno mudrosti i razboritosti u svim životnim odlukama.

Mir i Dobro!

Frama Busovača

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo