Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

received 816807948778079Atmosfera ljubavi, radosti i uzbuđenja vladala je Framom Brestovsko 8.12.2019.god.

Tog, nama posebnog dana, s početkom u 17h održan je Obred primanja i obećanja. Svetu misu predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene koju je dodatno uljepšao bend El Shaddai uz pratnju fra Danijela Rajića.

U ruci krunica, krunica u srcu, a framaši ka Bogu uputili su se laganim, ali sigurnim koracima. Himna "Srce predajem Ti' pratila nas je do oltara na kojem smo ispisali geslo "Nitko kao Ti". Frama Brestovsko obogatila se s novih 6 primljenika, dok nas je 18 odlučilo obnoviti obećanje te nastaviti živjeti franjevačkim životom. "Evo me!" - samo dvije riječi, a tako puno znače i vrijede jednom framašu.

Željno smo iščekivali i pripremali se za taj naš dan. A ipak, posebna priprema bila je tjedan prije, 1.12.2019. na Duhovnoj obnovi u Međugorju, tom prilikom posjetili smo Obiteljski centar pape Ivana Pavla II. u Vionici.

Nakon svete mise prigodno smo se družili u radosti, ljubavi i pjesmi s framašima iz Kiseljaka, Fojnice i Lepenice.

Mir i dobro!

Frama Brestovsko

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo