Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

78417166 2267036053402220 6354214263992614912 nProteklog tjedna, od 23. - 30. studenog, naša kreativna sekcija „Ideja više“ provodila je svoje slobodno vrijeme u izradi i pripremi mnogobrojnih ukrasa za Došašće. Svaki dan po nekoliko sati, okupljali smo se i s radošću izrađivali adventske vijence, vijence za vrata i pojedinačne aranžmane.

Prvi dio radionice provodili smo u izrađivanju ukrasnih detalja od materijala kojeg smo pronašli u prirodi oko nas. Tako smo od ostataka osušene stabljike kukuruza (klašura) izrađivali cvijet ruže, sjeme bundeve i čičak također smo oblikovali u cvijet, a ploške od izrezane grane stabla koristili smo kao postolje za naše ukrase.

Nakon izrade ukrasa od prirodnih materijala, krenuli smo s drugim dijelom radionice, izrada samih adventskih vijenaca i aranžmana. Mnoštvo ideja koje su imali framaši pokazale su svu njihovu kreativnost i talent. Spajanjem prirodnih i klasičnih božićnih ukrasa (kuglice, zvončići, mašnice) napravili smo razne ručno rađene ukrase.

Sama radionica bila je humanitarnog karaktera. Tako smo nakon završetka izrade svih ukrasa iste prodavali u nedjelju 1. prosinca nakon svetih Misa ispred naše župne crkve Svete Ane po simboličnim cijenama. Prodaja ukrasa predstavlja treći dio radionice i njenu samu završnicu.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo