Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

FB IMG 1575105097562Već se u zraku osjeti Božić, ali 26.11. u Vitezu sa posebnim naglaskom, zbog velikog truda framaša koji su pripremanjem ovogodišnje Božićne čajanke na gradskom trgu okupili mnogobrojne građane te ih dočekali toplom i radosnom atmosferom, glazbom i raznim delicijama koje su marljivo pripremali od samog maglovitog jutra.

U ponudi je bilo za svakoga ponešto; od slanog pa do slatkog, a posebno su se isticale fritule, koje su osvojile dječja nepca. Da ne bi sva ta gozba prošla “suho”, pobrinuli su se naši krčevljani pripravljanjem kuhanog vina, kao i pjevanjem prigodnih pjesama.

FB IMG 1575105102323Osim čašćenja jelom i pićem, svi posjetitelji su imali prigodu kupiti divne radove framine kreativne sekcije koji će zasigurno unijeti dodatni dašak topline u svačiji dom. Sva prikupljena sredstva su namijenjena u dobrotvornu svrhu tj. djeci u Africi. Neke stvari se na ovoj čajanci ipak nisu mogle kupiti, iz razloga što su Bogom dane i besplatne, a to su bili topli osmijesi i brojni besplatni zagrljaji.

Ovaj događaj je potrajao i do večernjih sati što je za svaku pohvalu s obzirom na vremenske uvjete i brigu framaša da nešto ne “zafali”. Ovakvim djelom, nekome možda sitnim ali danas u Vitezu ogromnim, prepoznajemo istinsko služenje jednih prema drugima u ljubavi na što smo svi kao kršćani pozvani, kao i duševnoj pripravi za nadolazeći blagdan, nama srcu najdraži.

Čestit Božić!

Frama Vitez

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo