Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 2546U nedjelju, 17. studenoga 2019. na blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice III. Reda, poslije obreda primanja i obećanja, u Frami Domaljevac proveden je obred izbora novog vijeća naše Frame.

Obred izbora Vijeća započeli smo znakom križa, te uz službu riječi: čitanja iz Djela apostolskih (6,1-6), Psalam 24 i Evanđelje po Mateju (20,20-28) i zaziv Duha Svetoga, a zatim nam se fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, obratio s nekoliko poticajnih riječi. Cijeli obred izbora vijeća vodila je područna predsjednica Frame Bosne Srebrene Tina Tolić, koja nam je naglasila važnost i ulogu svake službe u vijeću.

Nakon glasovanja za Vijeće: predsjednika, potpredsjednika, tajnika, blagajnika i voditelja formacije i proglašenja izabranih obavili smo i njihovo službeno primanje.

Obred izbora u Vijeće završili smo molitvom franjevačke mladeži i blagoslovom serafskog oca sv. Franje. Nakon izbora Vijeće bratstva Frame župe Domaljevac sačinjavaju slijedeći mladi župe: 

Ružica Matić, predsjednica
Ana-Maria Ćošković, potpredsjednica 
Jelena Petričević, voditeljica formacije
Antonia Josić, tajnica 
Maria Josić, blagajnica
Za pridružene članove u Vijeću izabrane su Gabriela Koturić i Ružica Matić.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo