Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

PB170387

U nedjelju, 17. studenoga 2019. na blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice III. Reda, pod geslom „Ja sam svjetlo svijeta, govori Gospodin, tko ide za mnom imat će svjetlo života!“ (Iv, 8,12) na svetoj Misi u 9:30 sati u župnoj crkvi Svete Ane u Domaljevcu, Frama Domaljevac i Frama Tolisa proslavili su obrede primanja, davanja i obnove obećanja postojećih članova. Vođeni geslom pod kojim smo obnovili I dali svoja obećanja, sam ulazak framaša u Crkvu bio je obasjan svjetlom svijeća koje smo stavljali ispred oltara u znak srca.

Prije samog početka svete Mise, Fra Anto Pušeljić, župnik župe Domaljevac obratio se prigodnim riječima svim framašima te pozdravio goste koji su došli uveličati naše slavlje, framaši iz Frame Sikirevci te Frame Tvrđa Osijek. Svečano misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene uz koncelebraciju fra Maria Jurić, gvardijana samostana u Tolisi i duhovnog asistenta Frame Tolisa i fra Marinka Živkovića, župnog vikara župe Domaljevac.

Obred primanja, davanja i obnove obećanja vodila je predsjednica mjesnog bratstva Frame Domaljevac, Antonia Josić. Svoju želju za ulaskom u franjevačku obitelj molitvom primanja u Franjevačku mladež izrazilo je 8 mladih iz Domaljevca te 14 mladih iz Tolise. Zatim uslijedio je obred davanja i obnove obećanja 14 framaša iz Frame Domaljevac i 15 framaša iz Frame Tolisa. Tako je 29 framaša iz Domaljevca i Tolise spremno reklo „Evo me“ te pred Gospodinom i njegovom Crkvom još jednom obećalo da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu po uzoru na sv. Franju. Predsjednica Frame Domaljevac je u ime mjesnog bratstva Frame Tolisa i Domaljevac prihvatila želje mladih za ulaskom, davanjem i obnovom obećanja u Franjevačku mladež, a fra Davor je u ime Crkve i čitave franjevačke obitelji poželio dobrodošlicu u veliku franjevačku obitelj Framu. Nakon samog obreda uslijedilo je davanje blagoslovljenog znaka Tau svim primljenicima i obećanicima kao podsjetnik na ono što smo obećali.

Molitvu vjernika izrekli su zajednički framaši iz Domaljevca i Tolise. Tijekom prinosa darova, uz koordinaciju sestre Ane Oršolić, duhovnog asistenta Frame Domaljevac, framaši su pred oltar stavili Bibliju, Tau, mobitel, krunicu, kruh i vino. Svojim pjevanjem cijelo slavlje su uveličale djevojke iz benda VIS „Fenix“ iz Domaljevca pod ravnanjem Đurđice Jurkić, profesorice glazbene umjetnosti.

Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja druženje je nastavljeno u župnoj dvorani uz prigodan domjenak i zabavni program uz igru, ples i pjesmu koji su osmislili framaši iz Domaljevca. Želimo se ovim putem još jednom zahvaliti i našoj područnoj predsjednici Frame Bosne Srebrene Tini Tolić što je bila s nama i uputila nam lijepe riječi podrške na ovaj veliki dan za nas.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo