Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

image0

U subotu, 9. XI. 2019. pod večernjom svetom misom u crkvi svetog Petra i Pavla u Tuzli održan je obred Primanja i obećanja Frame Tuzla. Tijekom tjedna smo se svi, kao jedna prava zajednica, trudili i radili da nam taj dan prođe izvrsno kako je zaista i bilo. Zajedničkim smo snagama taj čin svečano obilježili i utisnuli ga u naša srca i našu memoriju.

Prije nego je počela Sveta misa, svi smo bili prilično nervozni, što smo svrstali u područje pozitivne treme. Konačno je došao trenutak da krenemo s procesijom: uzdignute smo glave i ponosna srca išli u susret Isusu. Pod Svetom misom, koju je predvodio fra Ivan Pilić, neki od nas su primljeni u framašku zajednicu, dok su neki svoja obećanja dali po prvi put ili ih obnovili. Pored samih framaša, na misi su bili prisutni i naši roditelji, prijatelji te ostali vjernici župe, koji su svojom molitvom podržali i ojačali naš rad i zajedništvo. Našu radost dodatno su obogatili i dragi prijatelji iz župe Sivša koji su nas također došli podržati na zajedničkom franjevačkom putu. Skupa sa Framom Sivša smo ostvarili jedan divan odnos i uspostavili kontakt kojeg ćemo i dalje, uz Božju pomoć, njegovati.

image6

Nakon svete mise, naša glazbena sekcija koja se već dugo vremena za to pripremala, je održala prigodni koncert. Članovi glazbene sekcije su odabrali par pjesama, na njima vrijedno radili te nas predstavili u najboljem mogućem svjetlu. Na licima gostiju, koji su odlučili ostati kako bi poslušali što smo pripremili, moglo se vidjeti oduševljenje i radost što su mogli prisustvovati jednom takvom događaju. Nakon koncerta, framaši su su gostima podijelii poklone koje smo pripremili na jednom od naših susreta i na taj način im se odužili za njihov dolazak i za ohrabrenje koje su ulili u naša srca. Naposljetku smo se svi skupa okrijepili hranom, pićem i dodatnim dobrim raspoloženjem.

image5
Tijekom samog tjedna priprema za primanja i obećanja, imali smo dvodnevnu duhovnu obnovu koju je vodio fra Josip Jozić. Fra Josip nam je dva dana držao predavanja na temu odgovornosti: prema samome sebi, ljudima koji nas okružuju, i na koncu prema Bogu, nakon čega smo slavili svete mise s klanjanjem i imali mogućnost za svetu ispovijed. Fra Josipu se zahvaljujemo na riječima podrške, nadahnuća i motivacije.

Naposlijetku, sve ono što vam, uz obilje Božjeg blagoslova i franjevačke radosti, žele poručiti tuzlanski framaši krije se u njihovu izabranom geslu iz prve poslanice Korinćanima: "sve vaše neka bude u ljubavi!”

S kršćanskom blizinom, tuzlanski framaši.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo