Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

fojnica1Frama Fojnica sa svojim duhovnim asistentom fra Jurom Šekerijom sedmu godinu zaredom organizirala je susret za djecu pod nazivom „Dani dječjeg zajedništva" u dvorištu samostana.

Ove godine na susretu koji je održan pod geslom „Ja sam dijete Božje" sudjelovalo je 70 djece u uzrastu od 6 do 14 godina. Svakoga dana susret je započinjao Svetom Misom. Djeca su sa svojim vrijednim animatorima i volonterima imala priliku steći nova iskustva i znanja o sv. Franji, iskrenom prijateljstvu i poštovanju, a uz to plesa i igre nije nedostajalo.

Prvi dan, 26. kolovoza, nakon podjele u 6 grupa učili su o apostolima po kojima su grupe dobile imena. Svaka grupa imala je priliku nacrtati svoje apostole i naučiti nešto novo o njima, te stečeno znanje prenijeti drugima.

Drugi dan učili su o prispodobama iz Biblije koje su pretvorili u igrokaz. Sva djeca su se potrudila odraditi svoj zadatak što bolje i odglumiti svoju ulogu.

Treći dan, nakon što su naučili kako se postaje ministrant uslijedila je potraga za blagom. Djeca su prilikom potrage mogla vidjeti svu ljepotu i povijest koju čuva naš muzej u samostanu Duha Svetoga. Za kraj djeci je ispunjena želja i održane su vodene igre obzirom da ih je Bog blagoslovio suncem.

U ova tri dana provedena u veselju i sreći, djeca su naučila širiti zajedništvo u vjeri i ljubavi po nauku sv. Franje.

Matea Oroz, Frama Fojnica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo