Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2019 08 20 at 12.45.05Ovo ljeto Frama Livno imala je čast ugostiti mlade iz Italije, točnije iz grada Camponogara pokraj Venecije koji su došli uz pratnju svoga don Jan Paola.

Ovaj susret planiran je već od svibnja kada smo okvirno dogovarali datum i program cijelog susreta. Naši dragi gosti pristigli su 5. kolovoza, a 15. kolovoza su se vratili natrag u Italiju. Cilj ovog susreta je bio upoznavanje našeg franjevačkog života, rad Frame Livno te Frame u BiH općenito. Njihova želja bila je vidjeti kako mi, mladi ljudi unatoč svemu što nam danas ovaj svijet nudi težimo i idemo za nečim drukčijim i neprolaznim.  Mladi Talijani su svaki dan imali isplaniran program. Tako su posjetili naše livanjske znamenitost i mjesta: Veis kulu, izvor Dumana, izvor rijeke Sturbe, Franjevački muzej i galeriju Gorica, župu Vidoši, Biblijski vrt, plažu Marinovac, livanjske konje na Kruzima,...
Uz sve te izlete, naravno, djelovali smo i humanitarno. Jedan dan smo odvojili za dijeljenje odjeće i hrane potrebitima našeg kraja.

0dcfce8e 866d 4a80 8615 230d1e3b70cfTijekom njihovog boravka u Livnu organizirali smo po prvi puta Dječje ljeto koje je trajalo dva dana, 12. i 13. kolovoza. Prvog dana imali smo radionice i igre prožete talijanskim duhom. Učili smo pjesmice na talijanskom, plesali, pravili karte za Italiju, upoznavali djecu s likom sv. Franje Asiškoga itd... Drugog smo dana Talijane, ali djecu upoznavali s nekim našim tradicionalnim igrama koje su igrale naše mame i stariji. Na dječjem ljetu se okupilo oko 120 djece koji su zajedno s nama slavili Boga, učili nešto od nas, ali i mi od njih. Vrhunac Dječeg ljeta i svih izleta i susreta s Talijanima bile su svetbe mise. 

Nadamo se da smo i mi i Talijani naučili ponešto jedni od drugih te da se iduće ljeto vidimo u Campanogari!
Grazie! 

"Dove sono due o tre riuniti nel mio nome, io sono in mezzo a loro."

Josipa Manđeralo, Frama Livno

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo