Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

20190622 115832U subotu, 22. lipnja 2019., održana je ekološka akcija Frame Sarajevo. Volonterski dan u našemu Sarajevu framaši su započeli u 7:30 sati sv. misom u oratoriju Franjevačke teologije u Nedžarićima.

Nakon sv. mise framaši su se okrijepili i tjelesno te vedra lica krenuli u akciju. Podijelili su se u parove i krenuli s čišćenjem ulice Aleje Bosne Srebrene. Vrijedno su čistili 3 sata uz kratke pauze. Ugodno su iznenadili prolaznike koji su ih znali pohvaliti i time ih još više motivirati i stvoriti osmijeh na licu. Vlasnik jednog ugostiteljskog objekta je bio oduševljen njihovom idejom i radom te ih je odlučio počastiti pićem. Na dosadašnjim redovitim susretima frame često su spominjali ekologiju i zaštitu okoliša te su bili jako sretni što su to, o čemu su toliko pričali, uspjeli sprovesti u djelo. Uz lijepo druženje, pjesmu i smijeh framaši su skupili puno vreća smeća koje je ljudskim nemarom ostavljeno u prirodi.

Po uzoru na sv. Franju, koji je i zaštitnik ekologije, naši framaši su još jednom pokazali svoj ekološki duh i brigu za našu planetu Zemlju. Ovim svojim trudom nastojali su ojačati ekološku svijest svih prolaznika.

Umorni, ali sretni i ispunjeni završili su s akcijom te se još malo družili. Dan je obilježen sloganom "kad se male ruke slože, sve se može", što su doista još jednom i dokazali.

Martina Cvjetković, Frama Sarajevo

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo