Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 9997 1U petak, 14. lipnja 2019. godine u multimedijalnoj dvorani Provincijalata Bosne Srebrene na Kovačićima održana je zatvorena premijera filma „Bit ćete mi svjedoci“.

Sama ideja za snimanje filma javila se u jednom razgovoru dvojice fratara, fra Nikice Vujice i fra Domagoja Šimića, prije otprilike dvije godine kada je ideja izgledala nestvarnom i jako dalekom. Međutim, upuštanjem u projekt jako se približila i danas imamo film, koji prikazuje nama još uvijek svježe događaje, ali za nekoliko godina, pet ili deset pa i kasnije ovaj film postat će riznicom bogatstva koje su skupili mladi, djelujući na području Bosne Srebrene u tom vremenu te su u skladu sa svojim mogućnostima širili radosnu vijest i bili istinski Kristovi svjedoci.

IMG 9990 1 1Jasno je da nitko ne želi saznati ništa o sadržaju filma dok sam ne pogleda, ali bitno je napomenuti da je ovo dokumentarno- promotivni film Frame Bosne Srebrene koji prikazuje Kristove svjedoke i Franjine sljedbenike koji već 24 godine žive i djeluju u našoj provinciji noseći mir i dobro gdje god se nalazili. U filmu su prikazani svi projekti koji se održavaju na područnoj razini, neki od nacionalnih projekata te obred primanja i obećanja u Framu.

Program je vodio fra Mislav Jozić, bogoslov na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a premijera filma započela je pozdravnim govorima fra Domagoja Šimića, područnog duhovnog asistenta Frame BS, Anele Križanac, koja je napisala scenarij i režirala film te fra Joze Marinčića, provincijala Bosne Srebrene. Svatko od njih pohvalio je rad Frame Bosne Srebrene, ali i uputio poticajne riječi za dalje. Nakon toga, uživali smo u jednoj prelijepoj priči koju su ispričali naši mladi franjevci.

IMG 9992Hvala svima onima koji su ostavili svoj trag u ovom filmu na bilo koji način, hvala svima koji su omogućili da film ugleda svjetlo dana, hvala dobročiniteljima bez kojih bi realizacija ovog filma bila gotovo nemoguća i na koncu hvala svima koji su svojim prisustvom uveličali radost ovog događaja zajedno s nama.

Veliko hvala i našem fra Domagoju, koji je bio spiritus movens (duh koji pokreće) tijekom cijelog snimanja filma te s pravom možemo reći da bez njega ovog filma ne bi ni bilo.

Presretni i Bogu zahvalni na svemu!

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo