Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2019 06 12 at 12.17.20U subotu 8. lipnja 2019. naša Frama je imala Obrede primanja i obećanja pod geslom “Kamen koji odbaciše graditelji, postade kamen zaglavni” iz psalma 118.

Svoje “Evo me” smo ponovno izrekli Gospodinu i obećali kroz godinu dana ponovno živjeti Evanđelje po primjeru našeg serafskog oca sv. Franje. Uistinu je ovaj vikend bio poseban budući da smo zajedno sa našim gostima iz Frame Sarajevo u nedjelju animirali pjesmom Svetu misu u samostanskoj crkvi sv. Ante na Petrićevcu. Poslije mise uputili smo se u obilazak znamenitosti Banja Luke, pa smo tako posjetili tvrđavu Kastel, Safikadin grob, džamiju Ferhadiju, hram Hrista Spasitelja i na koncu našu biskupijsku katedralu svetog Bonaventure.
Druženje smo nastavili i poslije, a onda smo se teška srca nekad u poslijepodnevnim satima rastali od naše braće i sestara iz Sarajeva. Mi ih očekujemo iduće godine opet, a do ponovnog susreta ćemo lagano “Isusu s Franjom”.

Mir i Dobro

Frama Petrićevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo