Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20190517 WA0026Nakon dugog pripremanja te pregršt uloženog truda, 12. svibnja, izveli smo premijeru komedije pod nazivom "Ona dolazi" čiju režiju i scenarij potpisuje naš predsjednik Miroslav Ristanović.

Nešto više od sat vremena u prepunom Hrvatskom domu bili su ispunjeni smijehom, srećom i zadovoljstvom gledatelja. No, zadovoljni smo bili i mi, framaši, jer smo i ovaj put dokazali kako vršimo svoje framaške zadatke, budući kako smo se zajedničkim zalaganjem i dogovorom jos više zbližili, otkrili sto sve možemo kada želimo i zajedno nadvladali tremu. Sreću, jer se uloženi trud isplatio,povećali su i komentari gledatelja,koji su bili oduševljeni izvedbom i glumom. Naime, između glumaca i gledatelja tijekom večeri pružala se posebna pozitivna energija povezanosti i prisnosti. Osim ostalih gledatelja, pljeskovima i nazočnošću podržali su nas framaši Frame Uskoplje. Završit ću riječima sv.Franje, koji je rekao kako primamo upravo onda kada dajemo,što su svi nakon predstave, istinski shvatili.

"U širokoj paleti osebujnih likova, različitih opisanih karaktera, provlači se svevremenska tematika i opisuje se naš položaj i položaj našeg naroda izvan granica. Zasigurno jedno dijelo koje ce svakoga poljuljati iz vec dvije jako poznate stolice pod imenima "Melankolija" i "Letargija". Naša socioloska komedija karaktera kroz satiru i smijeh govori bolnu istinu i otvorene rane današnjega društva." ~pisac~

Piše Tea Franjić,

Frama Bugojno

Pax et bonum!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo