Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 8276U subotu, 11. svibnja 2019., u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu održan je obred primanja i obećanja u Franjevačku mladež za mlade iz Kreševa, Sarajeva i Lepenice. Obred je održan na večernjoj misi pod geslom „Jer kad sam slab, onda sam jak“. Sarajevsko bratstvo je postalo bogatije za dva primljenika, a obećanja je obnovilo još deset framaša.

Misu je predvodio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Domagoj Šimić. Fra Domagoj je u propovijedi istaknuo kako živjeti naše „Evo me“ u zajednici, osvrćući se, pritom, na poruku iz evanđelja koja prikazuje nas vjernike kao ovce, a Isusa kao našeg pastira. Nadalje, fra Domagoj je povezao evanđelje sa životom u zajednici istaknuvši kako ovcu nikada nećemo vidjeti samu. Prethodna misao ukazuje da smo i mi pozvani živjeti svoj poziv u našim mikro zajednicama. Misno su slavlje pjesmom animirali framaši iz Frame Vitez i ovim putem im se iskreno zahvaljujemo na lijepom glazbenom programu.

Nakon misnoga slavlja, druženje je nastavljeno u prostorijama osnovne škole u Kreševu, gdje su framaši nakon zakuske uživali u odličnoj svirci benda „Pogrešno skretanje“.

Ovo iskustvo nas je potaklo da se zahvalimo dragom Bogu na svim darovima koje smo primili protekle godine te da se ustrajno molimo za život u skladu s izrečenim „Evo me“.

Iva Trogrlić, Frama Sarajevo

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo