Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 7892

Dana 11. svibnja 2019. godine održan je XXII. Susret Franjevačkih ministranata- Framin u Visokom pod geslom ,,Sve što činiš, čini s ljubavlju'' (sv. Terezija od Djeteta Isusa).

Na ovogodišnjem susretu je sudjelovalo oko 270 ministranata iz 16 župa Provincije Bosne Srebrene.
Susret je započeo svetom Misom koju je predvodio fra Mario Jurić, gvardijan i župnik župe Tolisa. Fra Mario se u svojom homiliji osvrnuo na radost mladih te se obratio ministrantima napominjući im da su oni ''produžena ruka Kristova'' i da budu i ostanu sretni gdje god se nalazili, jer samo nasmijani mogu čuti glas Kristov. Svetu Misu je glazbeno animirao bend viteške župe. Na koncu, sve okupljene ministrante pozdravio je fra Franjo Radman, gvardijan samostana sv. Bonaventure u Visokom i fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame.

IMG 7862Nakon misnog slavlja, svi sudionici ovogodišnjeg Framina uputili su se na igralište gdje su napravili milenijsku fotografiju, a potom ručali. Kao i prijašnjih godina, starijim sudionicima Framina bilo je omogućeno obilaženje Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, a za one mlađe upriličeni su plesovi u sportskoj dvorani kojeg su animirali framaši volonteri. 

Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: Kviza znanja, Igrara bez granica i natjecanja u stolnom tenisu. Tema Kviza znanja ove godine bila Misijsko djelovanje Crkve te i Ministranti i njihova služba. Ove godine treće mjesto u kvizu znanja osvojila je župa Busovača, drugo mjesto župa Novi Šeher, a prvo mjesto je zasluženo odnijela župa Domaljevac.

IMG 8159
Treće mjesto u stolnom tenisu pripalo je župi Novi Šeher, drugo župi Kraljeva Sutjeska, a pobjednička župa bila je župa Grebnice.
U Igrama bez granica treće mjesto pripalo je župi Novi Šeher, drugo župi Domaljevac, a zasluženo prvo mjesto osvojila je župa Osova.
Nagradu za najbolje ovogodišnje navijače osvojila je župa Podmilačje koji su, iako malobrojni, srčano navijali te čak osmislili i prikladnu navijačku pjesmicu.
Susret je završio podjelom zahvalnica svim župama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Framinu, te podjelom diploma i pehara pobjedničkim župama.
Hvala svim volonterima i dobročiniteljima koji su pomogli u realizaciji ovogodišnjeg Framina. Hvala svim našim ministrantima, koji su srce naše provincije, što su nam pokazali kako mladenačka radost doista čini čuda. I na koncu, hvala dragom Bogu bez kojeg ovaj čudesan susret ne bi bio moguć. Do sljedeće godine, Mir i dobro!

Iva Maros

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo